Image default
Suceava

Direcția de Sănătate Publică Suceava a primit o nouă tranșă de vaccin antigripal

În cadrul campaniei de vaccinare antigripală gratuită din sezonul epidemic 2020-2021, Direcția de Sănătate Publică Județeană Suceava a primit pe data de 25 noiembrie și astăzi, 3 decembrie 2020, câte o nouă tranșă de vaccin antigripal tetravalent, respectiv câte 15.600 și 10.000 doze, însumând astfel un total de aproximativ 70.000 doze vaccin gripal.

Până în prezent, în județul Suceava, s-au vaccinat împotriva gripei aproape 20.000 persoane din categoria celor vulnerabile.

„Reamintim că vaccinarea este cea mai sigură și eficientă metodă de prevenire a îmbolnăvirilor prin gripă a persoanelor cu risc ridicat de îmbolnăvire: persoane cu vârsta de peste 65 ani, persoane cu boli cronice, în special boli cardiovasculare, respiratorii, metabolice, copii și bătrâni institutionalizați, femei gravide, personal medical, conform strategiei Ministerului Sănătății și a recomandărilor Organizației Mondiale a Sănătății.”, precizează Consilier Gabriela Băncilă, purtător de cuvânt al DSP Suceava.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate