Image default
Comunicate de presa

DIRECŢIA DE SĂNĂTATE PUBLICĂ JUDEŢEANĂ SUCEAVA

La obiectivele din categoria aliment inspectorii Direcției de Sănătate Publică Județene Suceava au efectuat în luna mai 147 controale, respectiv: 6 la producători şi ambalatori; 1 la un distribuitor şi transportator; 92 la retaileri; 46 la unităţi din sectorul servicii alimentare; 2 la producători primari de produse alimentare care vând direct consumatorului final.

Pentru deficienţele constatate în unităţile alimentare controlate au fost aplicate 2 amenzi în valoare totală de 3.200 lei, pentru neasigurarea controlului şi înregistrării temperaturii de funcţionare a spaţiilor frigorifice.

La obiectivele din categoria nonaliment, inspectorii Direcției de Sănătate Publică Județene Suceava au efectuat un număr de 603 controale. Pentru neconformităţile constatate au fost aplicate 7 sancţiuni contravenţionale, respectiv 4 amenzi în valoare totală de 10.600 lei (nerespectarea normelor igienico-sanitare în vigoare pentru zonele de locuit; comercializarea de produse cosmetice cu termen de valabilitate depăşit; furnizare de apă potabilă necorespunzătoare calitativ) şi 2 avertismente (neconformităţi în asigurarea unor spaţii corespunzătoare pentru depozitarea produselor alimentare în programul „Laptele şi Cornul” și nerespectarea normelor igienico-sanitare în vigoare pentru zonele de locuit) şi 1 retragere de la comercializare de produse cosmetice cu termen de valabilitate depăşit.

Dintre obiectivele din categoria nonaliment verificate enumerăm: 4 unități de cazare hotelieră; 7 pensiuni turistice; 1 spălătorie auto; 3 unităţi de mică industrie; 17 unităţi de desfacere produse cosmetice, 3 cabinete de înfrumuseţare; 217 utilizatori profesionali de produse biocide; 11 unităţi de învăţământ; 43 cabinete de medicină de familie; 31 cabinete medicale ambulatorii de specialitate; 85 cabinete stomatologice; 2 laboratoare de analize medicale; 1 laborator de radiologie și imagistică medicală; 1 laborator de tehnică dentară; 2 spitale; 3 obiective din categoria alimentare cu apă. 166 controale au vizat activitatea de colectare, depozitare şi de neutralizare a deşeurilor periculoase medicale.

 

 

DIRECTOR EXECUTIV                                           ŞEF SERVICIU

CONTROL ÎN SĂNĂTATE PUBLICĂ

Dr. Liliana GRĂDINARIU                                      Dr. Dinu SĂDEAN                                                                                                                                       

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate