Image default
Neamt

DGASPC Neamț: 32 de familii sau persoane au primit atestatul de familie adoptatoare

Numărul copiilor adoptați și numărul celor declarați de instanțele judecătorești drept adoptabili a crescut ușor în acest an, comparativ cu anul anterior.

Potrivit datelor statistice centralizate de Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Neamț, în acest an au obținut atestatul de familie adoptatoare 32 de familii sau persoane și au fost declarați adoptabili 32 copii.

Dintre aceștia, 25 au fost efectiv adoptați, instanța consfințind acest lucru.

Dintre copiii care au ajuns în familii anul acesta, 2 făceau parte din categoria celor considerați greu adoptabili.

La data de 30 septembrie în Registrul Național pentru Adopții figurau la categoria „greu adoptabili” 32 de copii din județul Neamț.

Aceștia au fost declarați adoptabili de mulți ani, dar nu au fost doriți de nicio familie, nici din județ și nici din țară.

Principalele motive care i-au inclus pe copii pe această listă sunt afecțiunile medicale cu care au fost diagnosticați, etnia, vârsta, faptul că fac parte din grupe de frați sau nu s-a identificat nicio familie potrivită pentru adopție ori familia găsită a renunțat la adopție.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate