Image default
Suceava

Deputatul ALDE, Alexandru Băișanu, nominalizat ca Ministru pentru Relaţia cu Parlamentul

Deputatul ALDE de Suceava, Ştefan Alexandru Băişanu, a fost nominalizat de premierul Viorica Dăncilă pentru funcţia de ministru pentru Relaţia cu Parlamentul.

Celelalte propuneri de miniştri sunt tot ai unor membri ALDE – Graţiela Gavrilescu, la Ministerul Mediului, şi Ion Cupă, la Ministerul Energiei.

Nominalizările vor fi trimise preşedintelui Klaus Iohannis.

Dăncilă a declarat că speră ca, de această dată, Iohannis să acţioneze ca preşedinte al României, nu ca un candidat pentru această funcţie şi să nu blocheze orice iniţiativă de normalitate pentru România.

„Este important să asigurăm stabilitate, să dăm dovadă de responsabilitate, şi cred că dincolo de lupta politică, de interesele personale, trebuie să primeze interesele României şi ale românilor”, a conchis Viorica Dăncilă.

Președintele ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a anunțat că membrii partidului care acceptă funcții din partea PSD în Guvern sunt excluși automat din partid și a cerut președintelui României să nu accepte propunerile.

Liderul ALDE a precizat că deputatul Băișanu mai este membru al formaţiunii până luni, atunci când se va întruni Delegația Permanentă și va oficializa demiterea din partid a acestuia.

Tăriceanu a anunţat, miercuri, în plenul Senatului, că grupul ALDE din camera superioară a Parlamentului s-a desființat și a anunțat constituirea unui grup mixt cu Pro România.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate