Image default
Fălticeni Suceava

De „Ziua Culturii Fălticenene”, Sinagoga Mare din Fălticeni se deschide pentru evenimente culturale

Sâmbătă, 15 iunie, Asociaţia Fălticeni Cultural, în parteneriat cu Federaţia Comunităţilor Evreieşti din România şi Comunitatea Evreilor Fălticeni, organizează „Ziua Culturii Fălticenene”, manifestare în cadrul căreia, de la ora 18.00, va avea loc deschiderea oficială, pentru evenimente culturale de mare ţinută destinate publicului, a Sinagogii Mari din Fălticeni.

De la ora 13.00, la Catedrala „Învierea Domnului” un sobor de preoţi va oficia o slujbă de pomenire a personalităţilor fălticenene, la care este invitat ÎPS Pimen, Arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor, urmată, la ora 14.00, de depunerea de coroane de flori la mormintele şi monumentele personalităţilor fălticenene.

Deschiderea Sinagogii Mari din Fălticeni pentru manifestări culturale, un proiect comun al lui Robert Steinmetz, preşedintele Comunităţii Evreilor din Fălticeni, şi al preotului Liviu Mihăilă, preşedintele Asociaţiei “Fălticeni Cultural”, are în program un spectacol extraordinar la care vor participa Cvartetul Passione din Bucureşti, Corul Marii Uniri din Iaşi, condus de tenorul Andrei Fermeşanu, şi Grupul “Moldava” al Clubului Copiilor Fălticeni.

Tot la sinagogă vor fi organizate patru expoziţii: „Fălticeniul în viziunea caricaturistului Doru Axinte”, „Fălticeniul de altădată” a colecţionarului de fotografii Manuel Dănilă, expoziţia „Radu Bercea” şi expoziţia „Regina Maria – regina soldat”.

Nu va lipsi nici momentul dedicat literaturii şi ultimelor apariţii editoriale, printre invitaţi numărându-se prof. univ. dr. Daniel Şandru şi prof. univ. dr. Doru Tompea, momentul istoriei şi culturii locale, invitat prof. Dan Dascălu, sau momentul dedicat teatrului, invitat fiind actorul Vlad Rădescu.

De asemenea, se va desfăşura un concurs de recitare din lirica română şi universală, la care nu există limită de vârstă.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate