Image default
EXCLUSIV

De-un borș în plus

Cu ceva vreme în urmă o veste bună înfiora gândurile părinților: alocațiile copiilor se vor dubla, majorându-se în cuantum de 300 de lei pentru copiii între 2 și 18 ani și de 600 de lei pentru cei între 0 și 2 și pentru copiii cu dizabilități de la 0 la 18 ani.

A sunat bine vestea aceasta, chiar dacă în condiții de pandemie oricât de strâmb te-ai așeza ca să poți gândi drept, nu-ți dai seama cum reușesc cei de la București să le așeze pe toate așa de minunat… alocații mărite, pensii mărite cu 40%….

O veste așa de bună îți șterge chiar și ultima urmă de dorință de a fi cârcotaș, aducând în discuție alegerile care sunt la o azvârlitură de băț.  Preferi să-l asculți zâmbind pe ministrul de finanțe, domnul acela căruia nici ochelarii nu reușesc să-i dea un aer de intelectual.

Vorbește atât de frumos despre ministerul pe care-l conduce și propriile performanțe, încât dacă n-ai fi trăit de ani buni în țara asta mai că l-ai crede… Ce frumos le zice el despre cum a reușit să se împrumute cu dobânzi avantajoase, despre cum munca lui neobosită reușește să conducă economia României în siguranță prin apele învolburate de covid.

,,Toată situația economică este peste așteptări”. Dacă închizi ochii și-l asculți, aproape te poți imagina într-o țară civilizată, dincolo de Balcani.

Și aproape îți dau lacrimile când îl auzi spunând că ,,așa cum ne uitam în ianuarie, în martie, vedeam lucrurile negative, economia însă a răspuns foarte bine, măsurile pe care le-am luat au avut un impact pozitiv, vedem că sunt zone din economie unde se întoarce creșterea economică, vedem zone de consum, avem creștere economică în continuare.”

Vă dați seama cât de bine și multe vede omul acesta prin ochelarii de pe nas?

Și brusc vine declarația doamnei Alexandru de la Ministerul Muncii, care e ca o lovitură bine calculată peste ochelarii roz pe care îi poartă domnul Cîțu…

În ciuda creșterii economice care s-a întors spre ministrul finanțelor ca un fiu risipitor, dumneaei anunță că măririle de alocații și de pensii se vor finaliza în 2022. Drept urmare, copiii vor primi în plus lunar începând din septembrie, 35 de lei. Restul eșalonat.

Hai, nu e cazul să ne bosumflăm și să-i întoarcem spatele domnului care dă senzația că visează molipsitor în roz! Dacă stăm mai bine și ne gândim, 35 de lei depășesc costul unei găleți sau ce s-o mai fi dat pe la porțile oamenilor în vremuri trecute din prag de alegeri.

Ajung și de un kilogram de fructe de sezon și de câteva legături de legume… Ce mai! Ajung de-un borș sănătos!

Gata! Să lăsam invidia la vederea salariilor pe care le au cei din ministerul de finanțe sau din ministerul muncii! Ne-am descurcat bine și cu alocațiile vechi, iar acum avem și de-un borș sănătos în plus! De folos în vremuri de pandemie în preajma alegerilor.

prof. Maria Adriana Nichitean

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate