Image default
Suceava

Dan Ioan Cușnir, candidatul PSD la Primăria Suceava, a identificat 10 locații favorabile pentru construirea de parcări supraetajate

„Parcările moderne sunt esențiale pentru un trai mai bun. Parcările supraetajate de reședința vor elibera trotuarele ocupate de mașini și spațiile verzi invadate de mașini. Trotuarele și spațiile verzi vor redeveni ale oamenilor din Suceava pentru că, în viziunea noastră, omul este mai important decât mașina”, transmite Dan Ioan Cușnir, preşedintele Organizaţiei Muncipale a PSD Suceava şi candidatul social-democraţilor la Primăria Suceava.

Cuşnir spune că a identificat 10 locații favorabile, în zone strategice din cartiere: 2 în Obcini, 2 în George Enescu, 2 în Zamca, 1 în Areni, 1 în Centru și 2 în Burdujeni.

„Am ambiții mari: 10 parcări supraetajate demarate în același timp și care vor fi finalizate în același timp. Proiectanții vor stabili varianta optimă din punct al numărului de etaje și al tipului de acoperiș (cu panouri solare sau cu spații de recreere).”, spune Cuşnir.

„Arhitecții vor stabili varianta optimă din punct de vedere al urbanismului și al arhitecturii. Aparatul de specialitate din Primărie va stabili varianta cea mai eficientă pentru finanțare. Suceava NU a depus Proiect European în cadrul Programului Operațional Regional Axa prioritară 4 sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, Obiectiv specific 4.1. Brașovul și Clujul au depus, participarea proprie din bugetul local fiind de doar 2%. De exemplu dintr-un proiect de 20 milioane de euro, Primăria Suceava ar fi avut de achitat doar 400.000 de euro!”, a precizat candidatul PSD la Primăria Suceava.

„Pentru mine Suceava înseamnă ACASĂ și NU voi tolera așa ceva. Măsuri similare vor fi și în exercițiul bugetar 2012-2027 și vom accesa absolut toate formele de finanțare externă pentru a elimina coșmarul parcărilor din viață de zi cu zi a Sucevenilor. Proiectele Europene vor crește calitatea vieții Sucevenilor.

Timp de 16 ani, actualul primar ne-a mințit că nu sunt bani pentru parcări supraetajate și că Sucevenii sunt reticenţi la astfel de investiții. Un investitor privat a demontat în câteva luni neputința actualei administrații locale și a construit în zona Tătărași o parcare supraetajată cu acoperiș verde: loc de jocă pentru copii, teren de sport pentru tineri și zona de recreere pentru vârstnici.

La fel vom face şi noi, împreună vom face din Suceava un oraş de succes. Noi, nu eu!

Nu este vorba despre lupta dintre Cuşnir și Lungu; Nu este vorba despre lupta dintre PSD și PNL; Este vorba despre lupta dintre nou și vechi, despre lupta dintre energie și oboseală, despre lupta dintre viziune și neputință!

După 16 ani de neputință, este timpul să spunem #Destul! E timpul pentru parcări moderne în Suceava! E timpul să creștem calitatea vieții Sucevenilor!”, a mai spus Dan Ioan Cușnir.

 

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate