Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 911 cazuri în evoluție. 324 de persoane internate în spitale

Astăzi, 24 februarie 2021, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 18.732 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 30 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 41 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 584 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 182 sunt diagnosticați cu Covid-19, 74 sunt în zona tampon și 328 sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Dintre pacienții diagnosticați Covid-19, 4 prezintă forme ușoare, 106 prezintă forme medii ale bolii, 54 prezintă forme severe, iar 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 1 pacient este ventilat non – invaziv și 9 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 284 de paturi libere, din care 58 pentru pacienți Covid-19, 146 în sectorul non-Covid și 80 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi pentru pacienți Covid, sunt 25 de ventilatoare libere, din care 10 pentru pacienții Covid-19, și 15 pentru pacienții non- Covid.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 48 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (2 cu forme ușoare, 28 prezentând forme medii, 16 forme grave, 2 forme critice), 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 37 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, nefiind locuri disponibile.

În Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc 21 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 11 prezintă forme medii, 10 forme grave, și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 14 locuri în sectorul Covid.

în Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt internați 16 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 forme medii și 6 cu forme grave) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 11 locuri în sectorul Covid.

În Spitalul Orășenesc Gura Humorului sunt internați 38 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 cu forme ușoare și 28 prezentând forme medii), și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 6 locuri în sectorul Covid.

În Spitalul de Boli Cronice Siret sunt internați 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (11 cu forme ușoare și 8 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 6 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 324, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 88.

La nivelul județului sunt disponibile 132 de locuri libere Covid și 97 de locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 150.727, în ultimele 24 de ore fiind testate 1.539 de persoane.

În carantină se află 657 de persoane, din care 46 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 473 de persoane, din care 39 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 13 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 18 au câte un caz în evoluție, 41 au sub cinci cazuri în evoluție, 25 au sub zece cazuri în evoluție iar 17 au peste zece cazuri în evoluție.

În județul Suceava sunt 911 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 1,16 la mia de locuitori.

În intervalul 23 februarie 2021, ora 08:00 – 24 februarie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. (IPJ, IJJ, ISU, poliție locală) din județul Suceava au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Astfel, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse un număr de 1.381 de persoane. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare la 88 de societăți comerciale. În urma controalelor au fost aplicate 61 de sancțiuni contravenționale (inclusiv avertismente scrise), în valoare de 15.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieșite din situațiile oficiale întocmite și transmise de către instituțiile competente.

În această săptămână va intra în vigoare o modificare legislativă importantă și anume modalitatea în care se calculează rata incidenței cumulate în ultimele 14 zile la 1.000 de locuitori. În funcție de rata incidenței dintr-o localitate se stabilesc scenariile cu diferite restricții impuse pentru a limita răspândirea virusului SARS-CoV-2.

Hotărârea de Guvern nr. 35/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, publicată în MO nr. 140 din 11 februarie 2021: Art. 15 (alin. 4) „La stabilirea incidenței la 1.000 de locuitori în ultimele 14 zile nu se iau în considerare focarele din centrele rezidențiale de îngrijire și asistență a persoanelor vârstnice, centrele rezidențiale pentru copii și adulți, cu și fără dizabilități, precum și pentru alte categorii vulnerabile, inclusiv căminele, internatele și spitalele. (alin. 5) Prevederile alin. (4) își încetează aplicabilitatea la 14 zile de la data intrării în vigoare a prezentei hotărâri.”

Având în vedere prevederile specificate în cele două alineate menționate, precum și faptul că HG 35/2021a intrat în vigoare pe 11 februarie, începând de vineri, 26 februarie 2021 incidențele cumulate a cazurilor pe ultimele 14 zile vor fi calculate inclusiv cu numărul de cazuri din focarele existente în fiecare localitate.

Această modificare legislativă se va traduce în unele cazuri ale localităților care au înregistrate focare COVID-19 în schimbarea scenariului după care funcționează restaurantele, cafenelele și sălile de spectacole, inclusiv a scenariilor în care vor funcționa școlile.”, a transmis prefectul Alexandru Moldovan.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate