Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 884 de cazuri în evoluție. 320 de persoane internate în spitale

Astăzi, 3 martie 2021, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 19.194 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 32 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 29 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 566 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 160 sunt diagnosticați cu Covid-19, 45 sunt în zona tampon și 361 sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Dintre pacienții diagnosticați Covid-19, 6 prezintă forme ușoare, 96 prezintă forme medii ale bolii, 43 prezintă forme severe, iar 15 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 4 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 8 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 331 de paturi libere, din care 77 pentru pacienți Covid-19, 175 în sectorul non-Covid și 79 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 3 paturi pentru pacienți Covid, sunt 17 ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienții Covid-19, și 11 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 57 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (2 cu forme ușoare, 37 prezentând forme medii, 17 forme grave, 1 forme critice), 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, 27 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid este internat 1 pacient, 1 loc fiind disponibil.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 25 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 15 prezintă forme medii, 10 forme grave, și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 10 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați 25 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (16 forme medii și 9 cu forme grave), și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 2 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 35 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (12 cu forme ușoare și 23 prezentând forme medii), și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 9 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului de Boli Cronice Siret sunt internați 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (8 cu forme ușoare și 10 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 7 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 320, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 52.

La nivelul județului sunt disponibile 110 locuri libere Covid și 105 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 156.354, în ultimele 24 de ore fiind testate 823 de persoane.

În carantină se află 689 de persoane, din care 55 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 459 de persoane, din care 25 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 15 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 11 au câte un caz în evoluție, 45 au sub cinci cazuri în evoluție, 31 au sub zece cazuri în evoluție iar 12 au peste zece cazuri în evoluție.

În județul Suceava sunt 884 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 1,14 la mia de locuitori.

În intervalul 2 martie 2021, ora 08:00 –03 martie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. (IPJ, IJJ, ISU, poliție locală) din județul Suceava au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Astfel, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse un număr de 723 de persoane. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare la 110 societăți comerciale. În urma controalelor au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale (inclusiv avertismente scrise), în valoare de 2.500 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieșite din situațiile oficiale întocmite și transmise de către instituțiile competente.”, a transmis Instituţia Prefectului – judeţul Suceava.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate