Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 877 de cazuri în evoluție. Incidenţa cumulată a cazurilor de infectare este de 1.15 la mia de locuitori

Astăzi, 14 octombrie 2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrau un număr de 6.014 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 30 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 28 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 552 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 154 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 77 de pacienți sunt în zona tampon și 321 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).
Dintre pacienții diagnosticați Covid-19 76 prezintă forme medii ale bolii, 14 prezintă forme ușoare, 50 prezintă forme severe, iar 14 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (un pacient este ventilat mecanic).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 370 de paturi libere din care 62 pentru pacienți Covid-19, 189 în sectorul Non-Covid și 119 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea, sunt 22 de ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 77 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 61.072, în ultimele 24 de ore fiind testate 771 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 460 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 295 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 19 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 24 au câte un caz în evoluție, 38 au sub cinci cazuri în evoluție, 18 au sub zece cazuri în evoluție iar 15 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 877 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare fiind de 1.15 la mia de locuitori.

În cursul zilei de 13 octombrie 2020, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 558 de persoane. De asemenea, au fost verificate 102 societăți comerciale. Au fost aplicate 80 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 5.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Prefectura Suceava face un apel către cetățenii județului Suceava la respectarea tuturor măsurilor de protecţie şi de respectare a restricţiilor impuse în vederea prevenirii răspândirii virusului SARS-CoV-2:
RESPECTAȚI cu strictețe regulile de igienă personală, recomandate de autorități pentru a vă proteja pe dumneavoastră și pe cei apropiați!
EVITAȚI zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct/interacțiune cu un număr mare de persoane de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens, zone de recreere, locuri de joacă!
PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate