Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 869 de cazuri în evoluție. 305 persoane internate în spitale

Astăzi, 4 martie 2021, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 19.269 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 21 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 27 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 567 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 155 sunt diagnosticați cu Covid-19, 41 sunt în zona tampon și 371 sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Dintre pacienții diagnosticați Covid-19, 3 prezintă forme ușoare, 94 prezintă forme medii ale bolii, 43 prezintă forme severe, iar 15 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 4 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 8 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 332 de paturi libere, din care 82 pentru pacienți Covid-19, 167 în sectorul non-Covid și 83 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 3 paturi pentru pacienți Covid, sunt 16 ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienții Covid-19, și 10 pentru pacienții non- Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 54 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (2 cu forme ușoare, 34 prezentând forme medii, 17 forme grave, 1 forme critice), 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 30 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid este internat 1 pacient, 1 loc fiind disponibil.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 22 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 9 prezintă forme medii, 13 forme grave, nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 13 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați 24 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (15 forme medii și 9 cu forme grave), și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 3 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 35 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (11 cu forme ușoare și 24 prezentând forme medii), și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 9 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului de Boli Cronice Siret sunt internați 15 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (7 cu forme ușoare și 8 persoane cu formă medie), și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 10 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 305, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 52.

La nivelul județului sunt disponibile 147 de locuri libere Covid și 99 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 157.209, în ultimele 24 de ore fiind testate 855 de persoane.

În carantină se află 713 persoane, din care 104 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 460 de persoane, din care 53 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 15 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 13 au câte un caz în evoluție, 46 au sub cinci cazuri în evoluție, 28 au sub zece cazuri în evoluție iar 12 au peste zece cazuri în evoluție.

În județul Suceava sunt 869 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 1,12 la mia de locuitori.

În intervalul 3 martie 2021, ora 08:00 – 4 martie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. (IPJ, IJJ, ISU, poliție locală) din județul Suceava au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Astfel, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse un număr de 979 de persoane. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare la 95 de societăți comerciale. În urma controalelor au fost aplicate 91 de sancțiuni contravenționale (inclusiv avertismente scrise), în valoare de 23.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieșite din situațiile oficiale întocmite și transmise de către instituțiile competente.”, a comunicat Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate