Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 634 de cazuri în evoluție. Incidenţa cumulată a cazurilor de infectare este de 0.83 la mia de locuitori

Astăzi, 8 octombrie 2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrau un număr de 5.779 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 35 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 20 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 630 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 183 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 116 pacienți sunt în zona tampon și 331 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Din cei 183 de pacienți diagnosticați Covid- 19, 93 prezintă forme medii ale bolii, 34 prezintă forme ușoare, 41 prezintă forme severe şi 15 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre care 3 pacienți sunt ventilați mecanic).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 285 de paturi libere, din care 34 pentru pacienți Covid-19, 171 în sectorul Non-Covid și 80 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 4 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 16 ventilatoare libere, din care 4 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 68 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 58.103, în ultimele 24 de ore fiind testate 452 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 442 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 262 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 26 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 26 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 16 au sub zece cazuri în evoluție iar 13 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 634 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare fiind de 0.83 la mia de locuitori.

În cursul zilei de 7 octombrie 2020, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 650 de persoane. De asemenea, au fost verificate 158 de societăți comerciale și au fost aplicate 150 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 10.370 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020. A fost înregistrată o infracțiune de zadarnicirea combaterii bolilor, prevăzută și pedepsită de art.352, alin.1 Cod penal.

„Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.”, transmite Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava.

În contextul creșterii numărului de cazuri în județul Suceava, prefectul Alexandru Moldovan face un apel către cetățeni să respecte recomandările specialiștilor, respectiv purtarea măștii, normele de igienă și de distanțare socială: “Pentru a nu fi nevoiți să ne întoarcem la restricții și pentru a reveni la viața noastră de dinaintea pandemiei, trebuie să respectăm măsurile în vigoare și recomandările specialiștilor. Mulțumesc tuturor sucevenilor care le respectă, înțelegând că este un efort comun, al nostru, al tuturor!”.”

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate