Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 578 de cazuri în evoluție. Incidenţa cumulată a cazurilor de infectare este de 0.76 la mia de locuitori

Astăzi, 30 septembrie 2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrauun număr de 5.432 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 11 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 88 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 638 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 195 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 107 pacienți sunt în zona tampon și 336 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Dintre pacienții diagnosticați Covid- 19, 74 prezintă forme medii ale bolii, 66 prezintă forme ușoare, 34 prezintă forme severe şi 21 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia cinci pacienți sunt ventilați mecanic).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 294 de paturi libere din care 30 pentru pacienți Covid-19, 175 în sectorul Non-Covid și 89 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 3 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 17 ventilatoare libere, din care 5 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 38 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 54.968, în ultimele 24 de ore fiind testate 651 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 622 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 254 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 29 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 29 au câte un caz în evoluție, 30 au sub cinci cazuri în evoluție, 13 au sub zece cazuri în evoluție iar 13 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat, în județul Suceava sunt 578 de cazuri de infecție Covid-19 în evoluție.

În cursul zilei de 29 septembrie 2020, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 594 de persoane. De asemenea, au fost verificate 27 de societăți comerciale și au fost constatate 3 sancțiuni contravenționale, în valoare de 1.000 de lei, cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală, conform Legii nr.55/2020.
La nivelul judetului Suceava, incidenta cumulata a cazurilor de infectare este de 0.76 la mia de locuitori.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

 

Astăzi, începând cu ora 17.00, va avea loc o videoconferință condusă de prim-ministrul – Ludovic Orban, cu participarea Ministrului de interne – Ion Marcel Vela, Ministrului sănătății – dr. Nelu Tătaru și a Secretarului de Stat- Șef al Departamentului pentru Situații de Urgență – dr. Raed Arafat, iar pe plan local cu participarea prefectului județului Suceava – Alexandru Moldovan, reprezentanților structurilor teritoriale ale M.A.I, Direcției de Sănătate Publică Suceava, Ministerului Apărării Naționale și Serviciului de Telecomunicații Speciale.

Tema videoconferinței este evaluarea situației epidemiologice existente la nivel național precum și la nivelul județului Suceava.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate