Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 551 de cazuri în evoluție. Incidenţa cumulată a cazurilor de infectare este de 0.72 la mia de locuitori

Astăzi, 1 octombrie 2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrau un număr de 5.492 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 28 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 60 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 658 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 193 pacienți sunt diagnosticați cu Covid- 19, 130 pacienți sunt în zona tampon și 335 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Dintre pacienții diagnosticați Covid- 19, 78 prezintă forme medii ale bolii, 74 prezintă forme ușoare, 26 prezintă forme severe şi 15 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia trei pacienți sunt ventilați mecanic).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 266 de paturi libere din care 27 pentru pacienți Covid-19, 172 în sectorul Non-Covid și 67 pentru zona tampon. La unitatea ATI sunt disponibile 9 paturi pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 18 ventilatoare libere din care 7 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 46 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 55.338, în ultimele 24 de ore fiind testate 370 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 652 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 255 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid -19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 31 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 31 au câte un caz în evoluție, 26 au sub cinci cazuri în evoluție, 12 au sub zece cazuri în evoluție iar 14 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 551 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție.

La nivelul judetului Suceava, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare este de 0.72 la mia de locuitori.

În cursul zilei de 30 septembrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 649 persoane. De asemenea, au fost verificate 45 de societăți comerciale. Nu au fost constatate sancțiuni contravenționale sau infracţiuni cu privire la nerespectarea măsurilor de protecție individuală sau neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

„Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.”, a precizat Instituţia Prefectului – Judeţul Suceava.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate