Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 2.444 de persoane declarate vindecate, 20.146 de teste efectuate

Instituţia Prefectului – judeţul Suceava a comunicat că, astăzi, 29 mai 2020, ora 9.00, conform datelor centralizate la nivel județean de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Suceava, în autoizolare la domiciliu erau 4.972 de persoane, iar în carantină instituționalizată 12 persoane.

Până în prezent, 15.453 de persoane au ieșit din autoizolare şi 3.095 de persoane au ieșit din carantină instituționalizată.

Până la acest moment, în județul Suceava au fost efectuate 20.146 de teste.

Conform situației întocmită de către D.S.P. Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 2.444 de persoane declarate vindecate.

Persoanele izolate la domiciliu sunt clinic sănătoase și nu prezintă simptomatologie specifică afectării cu virusul Covid – 19.

În ultimele 24 de ore au fost internate in spital 32 de persoane diagnosticate cu Covid – 19 si externate 57 de persoane, nefiind înregistrat niciun caz în rândul personalului medical.

În Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava se află internați un număr de 430 pacienți, dintre care 206 de pacienți Covid-19, un număr de 17 pacienți fiind internați la Secția ATI, iar la nivelul Spitalului municipal Rădăuți sunt internați un număr de 69 de pacienți Covid-19.

În ceea ce privește situația celor două centre de recuperare și reabilitare neuropsihiatrică de la nivelul județului Suceava, evidențele arată că mai sunt sunt 4 beneficiari, respectiv 3 beneficiari, care sunt infectați Covid-19.

Forțele de ordine din structurile MAI au continuat desfășurarea de activități în sistem integrat în vederea asigurării respectării normelor legale aflate în vigoare pe perioada stării de alertă.

Instituția Prefectului – Județul Suceava mulțumeste cetățenilor județului pentru atitudinea responsabilă adoptată în ultima perioadă, pentru respectarea măsurilor stabilite de autorități în perioada stării de alertă, a măsurilor de igienă și de distanțare socială stabilite de specialiști.

Conștientizarea că acțiunile personale îi pot afecta pe ceilalți, comportamentul responsabil și respectarea deciziilor autorităților pentru limitarea și răspândirea infecțiilor cu noul coronavirus, au permis adoptarea unor măsuri de relaxare graduală de la 1 iunie.

„Mulțumim tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă!”, transmite Prefectura Suceava.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate