Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 1041 de cazuri în evoluție. Incidenţa cumulată a cazurilor de infectare este de 1,36 la mia de locuitori

Astăzi, 16 octombrie 2020, ora 9.00, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrau un număr de 6.078 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 29 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 10 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 583 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 172 de pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 93 de pacienți sunt în zona tampon și 318 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Dintre pacienții diagnosticați Covid-19, 86 prezintă forme medii ale bolii, 27 prezintă forme ușoare, 42 prezintă forme severe şi 17 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (niciun pacient nu este ventilat mecanic).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 342 de paturi libere din care 46 pentru pacienți Covid-19, 192 în sectorul Non-Covid și 104 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil un pat pentru pacienți Covid. De asemenea sunt 24 ventilatoare libere, din care 7 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 91 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și o persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 62.218, în ultimele 24 de ore fiind testate 661 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 613 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 380 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 20 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 17 au câte un caz în evoluție, 33 au sub cinci cazuri în evoluție, 29 au sub zece cazuri în evoluție iar 15 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1041 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, incidenţa cumulată a cazurilor de infectare este de 1,36 la mia de locuitori.

În cursul zilei de 15 octombrie 2020, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 526 persoane. De asemenea, au fost verificate 145 de societăți comerciale. Au fost aplicate 140 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 4.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

„Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.”, precizează Prefectura Suceava.

„Solicităm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, CARE NE POT PROTEJA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU:
– să evităm locurile aglomerate, păstrând distanțarea fizică,
– să purtăm masca în spaţiile închise,
– să ne spălăm des mâinile”, transmite prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan

Grupul de Comunicare Strategică a transmis clarificări privind modul de calcul al indicelui de incidență la 14 zile:

Cifra de cazuri nou pozitivate transmisă în buletinul zilnic de informare, la ora 13.00, reprezintă numărul total de rezultate pozitive pentru persoanele confirmate pentru prima dată și care sunt raportate până la data transmiterii informării.

Distinct de aceste seturi de date, în metodologia de calcul al indicelui de incidență raportat la ultimele 14 zile, Direcțiile de Sănătate Publică au în vedere numărul de cazuri nou pozitivate, în funcție de data la care acestea au fost încărcate în sistemul informatic.

Astfel, incidența de răspândire cumulată în ultimele 14 zile se calculează în funcție de momentul în care proba persoanei în cauză este introdusă în sistem, și nu în funcție de momentul în care centrul de testare o raportează pentru centralizare și apoi este comunicată public, existând un decalaj inerent de la o zi la alta.

Evidența cazurilor depistate pozitiv este gestionată în aplicația informatică, în care sunt completate pentru fiecare caz în parte, distinct, momentele în care sunt prelevate probele, prelucrate în centrele de testare și, ulterior, constatate rezultatele pozitive.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate