Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 1.789 de cazuri în evoluție. 389 de persoane internate în spitale

Astăzi, 27 noiembrie, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 10.367 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 26 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 32 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 539 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 207 sunt diagnosticați cu Covid-19, 86 sunt în zona tampon și 246 sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Dintre pacienții diagnosticați Covid-19, 128 prezintă forme medii ale bolii, 14 prezintă forme ușoare, 46 prezintă forme severe, iar 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI, 17 pacienți fiind ventilați.

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 303 paturi libere, din care 13 pentru pacienți Covid-19, 191 în sectorul Non-Covid și 99 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil un pat pentru pacienți Covid. De asemenea, sunt 18 ventilatoare libere, din care 3 pentru pacienții Covid-19.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 92 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 26 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 21 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 29 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 5 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

În Spitalul Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 14 pacienți diagnosticați cu Covid-19 și 0 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 389, iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 100.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 87.845, în ultimele 24 de ore fiind testate 622 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 647 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 436 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale, 5 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 9 au câte un caz în evoluție, 31 au sub cinci cazuri în evoluție, 32 au sub zece cazuri în evoluție iar 37 au peste zece cazuri în evoluție.

În județul Suceava sunt 1789 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 2,19 la mia de locuitori.

În cursul zilei de 26 noiembrie 2020, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.076 de persoane. De asemenea, au fost verificate 109 societăți comerciale Au fost aplicate 93 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 12.600 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

„Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.”, au precizat reprezentanţii Prefecturii Suceava, care, având în vedere evoluția cazurilor de COVID-19 la nivelul județului Suceava, face un apel către cetățenii județului la respectarea regulilor:
– Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane, de tipul adunărilor publice, cozi, zone de trafic intens.
– Evitați atingerea suprafețelor care sunt atinse în mod frecvent și de alte persoane, precum: balustrade, clanțe, mânere, butoane de lift sau de acces.
– Păstrați o distanță semnificativă, de 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți. În cazul în care vă aflați în transportul în comun încercați să NU stați față în față cu alte persoane.
– Asigurați-vă, după folosirea transportului în comun, că v-ați igienizat mâinile înainte de a vă atinge fața, nasul sau gura.
– Folosiți, pe cât posibil, rute sau modalități alternative de transport pentru a evita zonele aglomerate de trafic de persoane. În cazul în care programul vă permite, folosiți intervalele orare cu nivel scăzut de trafic de persoane.
– PURTAȚI MASCA de protecție, astfel încât nasul și gura să fie acoperite pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați!

Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea Info Coronavirus.
https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

Deasemenea Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și actualizată la data de 18.11.2020, poate fi consultata pe site-ul oficial al Institutiei Prefectului – judetul Suceava.
https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus…/
Sau pe site-ul
https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:
1. Informaţii Simptome
2. Informaţii Contact Direct
3. Informaţii Izolare
Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate