Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 1.572 de cazuri în evoluție. 364 de persoane internate în spitale

Astăzi, 1 decembrie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 10848 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 16 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 28 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 493 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 202 sunt diagnosticați cu Covid-19, 68 sunt în zona tampon și 223 sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Dintre pacienții diagnosticați Covid-19, 17 prezintă forme ușoare, 124 prezintă forme medii ale bolii, 42 prezintă forme severe, iar 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia, 15 sunt ventilați neinvaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 364 de paturi libere, din care 19 pentru pacienți Covid-19, 228 în sectorul non-Covid și 117 pentru zona tampon.

La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid, sunt 19 ventilatoare libere, din care 5 pentru pacienții Covid-19, și 14 pentru pacienții non-Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 88 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 cu forme ușoare, 77 prezentând forme medii și 1 pacient în formă critică) și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind liber 1 loc în sectorul Covid. La unitatea ATI este internat 1 pacient, ventilat neinvaziv.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 23 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (forme medii) și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 12 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (1 cu forme ușoare, 13 prezentând forme medii și 4 pacienți în formă critică) și 0 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 9 locuri în sectorul Covid..

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 28 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (20 cu forme ușoare și 8 prezentând forme medii) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 16 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (9 cu forme ușoare și 7 prezentând forme medii) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 9 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 375, iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 77.

La nivelul județului sunt disponibile 53 de locuri libere Covid și 137 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 89.102, în ultimele 24 de ore fiind testate 468 de persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 647 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 436 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 7 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 10 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 29 au sub zece cazuri în evoluție iar 36 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1572 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 1,96 la mia de locuitori.

În cursul zilei de 30 noiembrie 2020, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.434 de persoane.

De asemenea, au fost verificate 124 de societăți comerciale și au fost aplicate 106 sancțiuni contravenționale, în valoare de 19.000 de lei pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

„Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente”, a precizat prefectul județului, Alexandru Moldovan, care fac apel la cetățeni să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și prevederile actelor normative în vigoare.

Reducerea la minimum a riscului de expunere la noul coronavirus este singura cale de a ține sub control răspândirea epidemiei.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate