Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 1.357 de cazuri în evoluție. 357 de persoane internate în spitale

Astăzi, 5 decembrie 2020, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 11.461 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 28 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 50 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 489 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 200 sunt diagnosticați cu Covid-19, 66 sunt în zona tampon și 223 sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Dintre pacienții diagnosticați Covid-19, 14 prezintă forme ușoare, 104 prezintă forme medii ale bolii, 63 prezintă forme severe, iar 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 7 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 2 ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 385 de paturi libere, din care 33 pentru pacienți Covid-19, 233 în sectorul non-Covid și 119 pentru zona tampon.

La unitatea ATI este disponibil un pat pentru pacienți Covid, sunt 27 de ventilatoare libere, din care 11 pentru pacienții Covid-19 și 16 pentru pacienții non-Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 80 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 cu forme ușoare, 68 prezentând forme medii și 2 pacienți în formă critică) și 8 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 5 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internați 2 pacienți.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați un număr de 23 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 prezentând forme medii) și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 12 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați un număr de 16 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (13 prezentând forme medii și 3 cu forme grave) și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 9 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați un număr de 26 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (13 cu forme ușoare și 13 prezentând forme medii) și 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 18 locuri în sectorul Covid..

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați un număr de 12 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (6 cu forme ușoare și 6 prezentând forme medii) și 1 persoană suspectă de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 13 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 357, iar totalul persoanelor suspecte de infecție cu noul coronavirus este de 84.

La nivelul județului sunt disponibile 90 de locuri libere Covid și 133 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 91.138, în ultimele 24 de ore fiind testate 475 de persoane.

În carantină se află 647 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 436 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale, 11 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 12 au câte un caz în evoluție, 30 au sub cinci cazuri în evoluție, 33 au sub zece cazuri în evoluție iar 28 au peste zece cazuri în evoluție.

În județul Suceava sunt 1.357 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 1,71 la mia de locuitori.

În cursul zilei de 4 decembrie 2020, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.144 de persoane. De asemenea, au fost verificate 95 de societăți comerciale Au fost aplicate 75 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 7.500 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

„Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente”, transmit reprezentanţii Prefecturii Suceava, care spun că, în această perioadă, este important ca fiecare dintre noi să avem un comportament responsabil, să conștientizăm faptul că acțiunile noastre îi pot afecta pe cei din jurul nostru și să respectăm efortul comun pentru limitarea răspândirii virusului SARS-COV-2 şi solicită tuturor cetățenilor să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică, să nu se expună la riscuri și să respecte toate normele legale în vigoare.

Metodologia de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19) elaborată de de Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile și actualizată la data de 18.11.2020, poate fi consultata pe site-ul oficial al Institutiei Prefectului – judetul Suceava.
https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus…/
Sau pe site-ul
https://www.cnscbt.ro/index.php/legislatie_cov

La linia telefonică TelVerde 0800800165, cetățenii pot sesiza cazurilor de încălcare a normelor de protecție.

La linia telefonică TelVerde 0800800358, cetățenii pot apela pentru recomandări și informații legate de COVID-19.

Direcţia de Sănătate Publică Suceava pune la dispoziţia populaţiei un număr de CALL CENTER, 021.414.44.30, la care cetăţenii pot primi informaţii cu privire la virusul SARS CoV 2 și pot accesa una din următoarele trei opţiuni:
1. Informaţii Simptome
2. Informaţii Contact Direct
3. Informaţii Izolare
Numărul 021.414.44.30 poate fi apelat din toate reţelele de telefonie fixă sau mobilă, în intervalul orar orele 8-16, de luni până vineri.

Cetățenii se pot adresa și Centrului Județean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiei Suceava la adresa de e-mail cjcci.sv@gmail.com sau telefon 0230.220.103.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate