Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 1.153 de cazuri în evoluție. Un singur pat disponibil la secţia ATI a Spitalului Judeţean

Astăzi, 20 octombrie, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 6.271 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 9 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 27 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 618 pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 204 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 120 de pacienți sunt în zona tampon și 294 de pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Dintre pacienții diagnosticați Covid-19, 97 prezintă forme medii ale bolii, 40 prezintă forme ușoare, 50 prezintă forme severe şi 17 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (un pacient este ventilat mecanic).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 303 paturi libere din care 14 pentru pacienți Covid-19, 212 în sectorul Non-Covid și 77 pentru zona tampon. La unitatea ATI este disponibil un pat pentru pacienți Covid. De asemenea, sunt 23 de ventilatoare libere din care 7 pentru pacienți Covid-19.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați un număr de 89 de pacienți diagnosticați cu Covid- 19 și 7 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid -19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 64.090, în ultimele 24 de ore fiind testate 608 persoane.

La data prezentului comunicat se află în carantină 747 de persoane. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii. De asemenea în izolare la domiciliu se află 465 de persoane. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 18 au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 15 au câte un caz în evoluție, 40 au sub cinci cazuri în evoluție, 24 au sub zece cazuri în evoluție iar 17 au peste zece cazuri în evoluție.

La data prezentului comunicat în județul Suceava sunt 1.135 cazuri de infecție Covid-19 în evoluție, incidența cumulată a cazurilor de infectare fiind de 1,29 la mia de locuitori.

În cursul zilei de 19 octombrie 2020 polițiștii au desfășurat activități în context Covid-19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 764 de persoane. De asemenea, au fost verificate 119 societăți comerciale. Au fost aplicate 139 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 13.250 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55/2020.
Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

Autoritățile din județul Suceava implicate în activitățile de diminuare a impactului riscului epidemiologic generat de virusul SARS-COV-2 mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate