Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 1.038 de cazuri în evoluție. Niciun pat disponibil la secţia ATI a Spitalului Judeţean

Astăzi, 17 octombrie 2020, conform datelor centralizate de Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 6.170 de persoane declarate vindecate de Covid-19.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 18 persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 33 persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 554 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 190 pacienți sunt diagnosticați cu Covid-19, 77 pacienți sunt în zona tampon și 287 pacienți sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Dintre pacienții diagnosticați Covid-19, 90 prezintă forme medii ale bolii, 25 prezintă forme ușoare, 57 prezintă forme severe şi 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (doi pacienți sunt ventilați mecanic).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 367 de paturi libere din care 30 pentru pacienți Covid-19, 218 în sectorul Non-Covid și 119 pentru zona tampon. La unitatea ATI nu este disponibil niciun pat pentru pacienți Covid. De asemenea, sunt 22 ventilatoare libere, din care 6 pentru pacienți Covid-19.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt 88 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 și două persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul sunt declarate pacienți diagnosticați , fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent în județ este de 62.844, în ultimele 24 de ore fiind testate 626 de persoane din care 98 au fost confirmate pozitiv la infecția cu noul coronavirus.

Incidența cumulată a cazurilor de infectare cu noul coronavirus în județul Suceava este de 1,36 la mia de locuitori, a informat sâmbătă Prefectura Suceava.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 unități administrativ teritoriale 17 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 22 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 27 au sub zece cazuri în evoluție, iar 16 au peste zece cazuri în evoluție.

În județ sunt 1.038 de cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, incidența cumulată a cazurilor de infectare fiind de 1,36 la mia de locuitori.

„Solicităm cetățenilor să respecte măsurile stabilite de autorități în perioada stării de alertă, distanțarea fizică și măsurile de igienă stabilite de către specialiști.

SĂ RESPECTĂM ÎN CONTINUARE 3 MĂSURI SIMPLE, CARE NE POT PROTEJA PE NOI SAU PE CEI DIN JURUL NOSTRU:
– să evităm locurile aglomerate, păstrând distanțarea fizică,
– să purtăm masca în spaţiile închise,
– să ne spălăm des mâinile”, transmite prefectul judeţului Suceava, Alexandru Moldovan.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate