Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 1.029 de cazuri în evoluție. 306 persoane internate în spitale

Astăzi, 5 ianuarie 2021, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează un număr de 14.132 de persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 26 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 22 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 521 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 174 sunt diagnosticați cu Covid-19, 97 sunt în zona tampon și 250 sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Dintre pacienți diagnosticați Covid-19, 18 prezintă forme ușoare, 86 prezintă forme medii ale bolii, 51 prezintă forme severe, iar 19 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 5 pacienți sunt ventilați neinvaziv și 3 ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 334 de paturi libere, din care 55 pentru pacienți Covid-19, 191 în sectorul non-Covid și 88 pentru zona tampon.

La unitatea ATI este disponibil 1 pat pentru pacienți Covid, sunt 25 de ventilatoare libere, din care 12 pentru pacienții Covid-19, și 13 pentru pacienții non-Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Rădăuți sunt internați 64 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (9 cu forme ușoare, 43 prezentând forme medii, 10 forme grave și 2 pacienți în formă critică), 4 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 21 locuri în sectorul Covid. La unitatea ATI sunt internati 2 pacienți.

La nivelul Spitalului Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 23 de pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 16 prezintă forme medii și 7 forme grave, 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 12 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Municipal Vatra Dornei sunt internați 22 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (17 forme medii și 5 cu forme grave) și 6 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 5 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Orășenesc Gura Humorului sunt internați 20 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (4 cu forme ușoare și 16 prezentând forme medii) și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 23 locuri în sectorul Covid.

La nivelul Spitalului Boli Cronice Siret sunt internați 3 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (2 cu forme ușoare și 1 persoană cu formă medie) nu sunt persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 22 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 306, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 115.

La nivelul județului sunt disponibile 133 de locuri libere Covid și 106 locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 106.236, în ultimele 24 de ore fiind testate 1.329 de persoane.

În carantină se află 772 de persoane, din care 156 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/ 2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID- 19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 485 de persoane, din care 96 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localităţi, 15 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 20 au câte un caz în evoluție, 32 au sub cinci cazuri în evoluție, 30 au sub zece cazuri în evoluție iar 17 au peste zece cazuri în evoluție.

În județul Suceava sunt 1.029 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 1,32 la mia de locuitori.

În cursul zilei de 4 ianuarie 2021, polițiștii au desfășurat activități în context Covid 19, fiind verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse 1.270 de persoane. De asemenea, au fost verificate 45 de societăți comerciale. Au fost aplicate 89 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 26.300 de lei, pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală și neluarea măsurilor pentru diminuarea impactului riscurilor conform Legii nr.55 /2020.

Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri și terase, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.

„Solicităm tuturor cetățenilorsă respecte măsurile impuse de autorități, să poarte masca de protecție, să păstreze distanțarea fizică și să nu se expună la riscuri. Adoptați o conduită responsabilă și respectați măsurile de protecție sanitară și de distanțare fizică, pentru a vă proteja propria sănătate și viață, dar și pentru a-i proteja pe cei din jur!

Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea Info Coronavirus.
https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID – 19, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale. Cetățenii au la dispoziție spre consultare site-ul Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea ROVACCINARE, unde se regăsește Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată. Informații oficiale despre vaccinare se găsesc pe platforma națională de informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19 – Rovaccinare: www.vaccinare-covid.gov.ro”, a transmis prefectul Alexandru Moldovan.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate