Image default
Suceava

Coronavirus Suceava: 1.010 cazuri în evoluție. 356 de persoane internate în spitale

Astăzi, 19 februarie 2021, conform datelor centralizate de către Direcția de Sănătate Publică Suceava, la nivelul județului Suceava se înregistrează 18.318 persoane declarate vindecate.

La nivelul județului, în ultimele 24 de ore au fost internate 41 de persoane diagnosticate cu Covid – 19, în același interval de timp fiind externate 31 de persoane declarate vindecate.

Din totalul celor 628 de pacienți internați în Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava, 205 sunt diagnosticați cu Covid-19, 77 sunt în zona tampon și 346 sunt cu alte afecțiuni (non-Covid).

Dintre pacienții diagnosticați Covid-19, 1 prezintă forme ușoare, 107 prezintă forme medii ale bolii, 79 prezintă forme severe, iar 18 prezintă forme grave și sunt internați în secția ATI (dintre aceștia 4 pacienți sunt ventilați non – invaziv și 3 intubați ventilați invaziv).

Spitalul Județean de Urgență „Sf. Ioan cel Nou” Suceava dispune, la această dată, de 254 de paturi libere, din care 30 pentru pacienți Covid-19, 145 în sectorul non-Covid și 79 pentru zona tampon.

La unitatea ATI sunt disponibile 2 paturi pentru pacienți Covid, sunt 22 de ventilatoare libere, din care 13 pentru pacienții Covid-19, și 9 pentru pacienții non- Covid.

În Spitalul Municipal Rădăuți sunt internați 72 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (7 cu forme ușoare, 48 prezentând forme medii, 15 forme grave, 2 forme critice), 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, 20 locuri disponibile în sectorul Covid. La unitatea ATI Covid sunt internați 2 pacienți, nefiind locuri disponibile.

În Spitalul Municipal Câmpulung Moldovenesc sunt internați 18 pacienți diagnosticați cu Covid-19, dintre aceștia 8 prezintă forme medii, 10 forme grave, și 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 17 locuri în sectorul Covid.

În Spitalul Municipal Vatra Dornei sunt internați 16 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (11 forme medii și 5 cu forme grave) și 2 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere 11 locuri în sectorul Covid.

În Spitalul Orășenesc Gura Humorului sunt internați 26 de pacienți diagnosticați cu Covid-19 (10 cu forme ușoare și 16 prezentând forme medii), 3 persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 18 locuri în sectorul Covid.

În Spitalul de Boli Cronice Siret sunt internați 19 pacienți diagnosticați cu Covid-19 (11 cu forme ușoare și 8 persoane cu formă medie), nu sunt internate persoane suspecte de infecție cu noul coronavirus, fiind libere un număr de 6 locuri în sectorul Covid.

Totalul persoanelor internate și diagnosticate cu Covid-19 la nivelul județului Suceava este de 356, iar numărul persoanelor suspecte de Covid-19 este de 88.

La nivelul județului sunt disponibile 102 locuri libere Covid și 100 de locuri pentru zona tampon.

Persoanele suspecte Covid-19, internate în zonele tampon, în cazul confirmării infecției cu noul coronavirus sunt declarate pacienți diagnosticați Covid-19, fără a fi influențată statistica în ceea ce privește numărul de internări.

Numărul total de persoane testate până în prezent este de 146.318, în ultimele 24 de ore fiind testate 1.338 de persoane.

În carantină se află 757 de persoane, din care 102 intrate în ultimele 24 de ore. Conform Ordinului Ministerului Sănătății nr. 1309/2020, carantina persoanelor se impune, în condiţiile pandemiei de COVID-19, pentru persoanele care au intrat în contact direct cu persoane sau cel puţin cu o persoană confirmată cu SARS-CoV-2, prin testare cu metoda RT-PCR, precum și pentru persoanele care sosesc din ţări şi/sau zone cu risc epidemiologic ridicat, ţări şi/sau zone stabilite de către INSP în condiţiile legii.

De asemenea, în izolare la domiciliu se află 548 de persoane, din care 70 intrate în ultimele 24 de ore. Conform actului normativ menționat mai sus izolarea se dispune în cazul persoanelor diagnosticate cu virusul SARS-CoV-2 prin testare cu metoda RT-PCR sau cu semne şi simptome sugestive infectării cu virusul SARS-CoV-2.

Conform distribuției cazurilor Covid-19 pe unități administrativ teritoriale, din cele 114 localități, 15 nu au niciun caz de infecție Covid-19 în evoluție, 18 au câte un caz în evoluție, 39 au sub cinci cazuri în evoluție, 23 au sub zece cazuri în evoluție iar 19 au peste zece cazuri în evoluție.

În județul Suceava sunt 1.010 cazuri de infecție Covid -19 în evoluție, iar incidența cumulată a cazurilor de infectare este de 1,29 la mia de locuitori.

În intervalul 18 februarie 2021, ora 08:00 – 19 februarie 2021, ora 08:00, structurile teritoriale M.A.I. (IPJ, IJJ, ISU, poliție locală) din județul Suceava au acționat în sistem integrat pentru combaterea răspândirii noului coronavirus, dar și pentru descurajarea faptelor de natură contravențională. Obiectivul acțiunilor a fost de a preveni răspândirea virusului SARS-CoV-2, însă acolo unde s-a impus, echipele de control au luat și măsuri de sancționare a încălcării legislației în vigoare.

Astfel, au fost verificate cu privire la respectarea măsurilor și interdicțiilor impuse un număr de 959 de persoane. De asemenea, echipele mixte au efectuat verificări cu privire la respectarea măsurilor de protecție individuală și a prevederilor legale în vigoare la 108 de societăți comerciale. În urma controalelor au fost aplicate 50 de sancțiuni contravenționale (inclusiv avertismente scrise), în valoare de 10.000 de lei, pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de Covid-19.

„Acțiunile de verificare vor continua în zonele aglomerate, centrele comerciale, piețe, târguri, dar şi în mijloacele de transport în comun, cu privire la respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă, scopul vizat fiind limitarea prevenirea răspândirii virusului Sars-Cov-2.

Datele înscrise în prezentul comunicat sunt reieșite din situațiile oficiale întocmite și transmise de către instituțiile competente.

Toate datele transmise în acest comunicat, incidența la zi a cazurilor de COVID-19 la nivelul tuturor unităților administrativ teritoriale din județ precum și hotărârile Comitetului pentru Situații de Urgență Suceava, se regăsesc pe pagina oficială a Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea Info Coronavirus.
https://sv.prefectura.mai.gov.ro/info-coronavirus-judetul-suceava/

În ceea ce privește campania de vaccinare împotriva COVID – 19, vă recomandăm să vă informați doar din surse oficiale. Cetățenii au la dispoziție spre consultare site-ul Instituției Prefectului – județul Suceava, secțiunea ROVACCINARE, unde se regăsește Platforma Națională de Informare cu privire la vaccinarea împotriva COVID-19: https://vaccinare-covid.gov.ro/

Trebuie menționat că vaccinarea este gratuită, voluntară și necondiționată.”, a comunicat prefectul Alexandru Moldovan.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate