Image default
Botosani

Controale în restaurante și mijloace de transport în comun! Amenzile curg zilnic

În perioada 17-18 februarie a.c., polițiștii botoșăneni, sub autoritatea Instituției Prefectului, împreună cu jandarmi, polițiști locali, polițiști de frontieră, lucrători din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență, precum și specialiști din cadrul Direcției de Sănătate Publică, Direcției Sanitar Veterinară, Inspectoratului Teritorial de Muncă și Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorului, au acționat pe raza întregului județ pentru prevenirea răspândirii virusului Covid-19 în rândul populației și pentru verificarea modului în care sunt respectate măsurile impuse în contextul stării de alertă, în zonele aglomerate, cât și în mijloacele de transport în comun.

Astfel, pe raza județul au fost organizate 8 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 136 locații de interes, respectiv restaurante, terase, autogări, dar și 47 mijloace de transport public în comun.

Echipele de control au aplicat 81 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 12.500 lei, dintre acestea 80 sancțiuni au fost aplicate persoanelor care nu purtau mască de protecție în locurile în care acest lucru era obligatoriu, iar o sancțiune a fost aplicată pentru nerespectarea măsurii privind carantina.

În perioada 19-21 februarie a.c. polițiștii botoșăneni, împreună cu celelalte structuri ale Ministerului Afacerilor Interne și instituții cu atribuții de control vor continua, în toate zonele județului, seria acțiunilor pentru verificarea respectării prevederilor Legii 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID 19, având ca scop prevenirea și combaterea răspândirii virusului SARS-CoV-2.

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate