• Acasa
  • Iași
  • Continuă campania de îndepărtare a chioșcurilor și garajelor construite ilegal
Iași Slider Iasi

Continuă campania de îndepărtare a chioșcurilor și garajelor construite ilegal

Municipalitatea ieşeană continuă campania de dezafectare şi îndepărtare a garajelor şi chioşcurilor construite ilegal sau abandonate pe domeniul public.

Mai multe astfel de garaje construite ilegal pe strada Cuza Vodă, nr. 8 -12, au fost demolate în această perioadă, ultimul fiind dezafectat astăzi.

Reprezentanții municipalității au identificat în oraș circa 1.400 de module de parcare de tip garaj, dintre care mai puțin de 400 sunt autorizate provizoriu, diferenţa fiind reprezentată de cele total neautorizate, practic construite ilegal

O parte din aceste construcţii cu caracter provizoriu sunt realizate ilegal pe spaţiul verde sau pe terenuri care fac parte din arealul de regenerare urbană. Multe din aceste construcţii sunt folosite ca spaţii de depozitare pentru deşeuri menajere sau de altă natură, afectând calitatea aerului şi a mediului, în general.

Proprietarii acestora sunt notificaţi prin adrese trimise de Direcţia Exploatare Patrimoniu. Dezafectarea este făcută de Servicii Publice SA, cu sprijinul Salubris SA şi al Poliţiei Locale.

În măsura în care acest lucru este posibil, în locul garajelor dezafectate sunt amenajate locuri de parcare sau spații verzi.

Măsurile de civilizare a spațiilor publice ocupate abuziv au fost iniţiate în 2016.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate