Image default
Iași

Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella”: Gala laureaților are loc astăzi

Asociația Culturală „Sonos Alumni” împreună cu Universitatea Națională de Arte „George Enescu” organizează Concursul Național de Interpretare „Eduard Caudella”, Ediția a IV-a online. Evenimentul se adresează studenților și masteranzilor din instituțiile de învățământ superior de muzică din România.

Gala laureaților va avea loc sâmbătă, 21 noiembrie, la ora 19.00, și va putea fi vizionată pe pagina de facebook a concursului, în cadrul unei emisiuni online, unde se vor decerna premiile.

Inițiat cu scopul de a sprijini și promova tinerii artiști muzicieni aflați la început de carieră, precum și pentru a valorifica repertoriul românesc destinat muzicii de cameră, instrumentelor cu rol solistic și vocii, concursul se adresează tuturor categoriilor de instrumente (vioară și corzi grave, pian și canto, instrumente de suflat și percuție), urmând o succesiune trienală (fiecare categorie menționată repetându-se o dată la trei ani). La această ediție, Concursul s-a desfășurat pe secțiunile vioară / corzi grave, canto și ca în fiecare an, muzică de cameră.

Potrivit organizatorilor, ediția actuală este specială, se dorește a fi considerată ediție suport pentru tinerii artiști, un imbold în a continua povești și energii în afara sălii de studiu, o rampă de lansare pe scena valorilor naționale interpretative. Anul acesta, în condițiile actuale generate de restricțiile impuse, s-a considerat oportună varianta online, cu înregistrări calitative ce au pus în valoare tehnica și nivelul de performanță al fiecărui participant.

În această ediție s-au prezentat 45 de concurenți, din cadrul Universității Naționale de Muzică București, Academiei Naționale de Muzică „Gheorghe Dima” Cluj, Universității Naționale de Arte „George Enescu” Iași, Universității Ovidius Constanța – Facultatea de Arte, Universității din Craiova – Facultatea de Litere, Departamentul de Arte și Academiei de Muzică, Teatru și Arte Plastice Chișinău.

Juriul, alcătuit din personalități ale muzicii academice din țară și din străinătate, profesori în instituții de învățământ superior vocațional din Iași, Cluj, București și Sofia (Bulgaria) a deliberat. Președintele juriului dl. conf. univ. dr. Ciprian Ion va acorda 17 premii, 10 mențiuni și 2 mențiuni speciale – Mențiunea „Silvius Varvaroi” și Mențiunea Asociației Culturale Sonos Alumni, în valoare totală de 8.600 de lei.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate