Image default
Neamt

Cheile Bicazului aparțin județului Neamț

Judeţul Neamţ a câştigat definitiv procesul intentat de judeţul Harghita şi municipiul Gheorgheni în ceea ce priveşte graniţa dintre cele două unităţi administrativ teritoriale.

Curtea de Apel Ploieşti a respins contestaţiile în anulare, ca inadmisibile şi a obligat contestatarii – municipiul Gheorgheni şi judeţul Harghita la plata către comuna Bicaz-Chei a sumei de 8.000 lei, câte 4.000 lei fiecare.

Judeţul Harghita şi municipiul Gheorgheni au acţionat în instanţă judeţul Neamţ şi comuna Bicaz Chei, solicitând mutarea graniţei în interiorul Cheilor Bicazului.

Prin sentinţa din iunie 2019, pronunţată de Tribunalul Prahova, a fost stabilită o nouă linie de hotar dintre teritoriul municipiului Gheorgheni şi teritoriul comunei Bicaz Chei, iar judeţul Neamţ a pierdut circa 5.000 hectare din comuna Bicaz Chei, respectiv Cheile Bicazului.

Sentinţa a fost atacată cu recurs la Curtea de Apel Ploieşti de autorităţile din Neamţ, iar la termene s-a prezentat prefectul George Lazăr.

Curtea de Apel Ploieşti a dat câştig de cauză judeţului Neamţ anul trecut, dar autorităţile din Harghita au deschis un nou proces în care au solicitat contestaţia prin anulare.

La final, Curtea de Apel Ploieşti a respins această solicitare, astfel că sentinţa pronunţată anul trecut rămâne definitivă.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate