Image default
Fălticeni Suceava

Ceremonia de absolvire şi avansare în gradul de sergent major, la Şcoala de Jandarmi Fălticeni (foto)

Vineri, 20 septembrie, începând cu ora 11.00, în cadrul Şcolii Militare de Subofiţeri de Jandarmi “Petru Rareş” Fălticeni a avut loc ceremonia de absolvire şi acordare a gradului militar de sergent major absolvenților din promoţia noiembrie 2018 – septembrie 2019.

Festivitatea a debutat cu prezentarea onorului col. Grigore CIAUȘESCU, împuternicit adjunct al inspectorului general al Jandarmeriei Române, şi salutul tinerei generaţii de subofiţeri jandarmi.

A urmat alocuţiunea col. Ionel Postelnicu, comandantul şcolii, și rugăciunea de binecuvântare a promoţiei.

După acest moment, s-a dat citire ordinelor de acordare a gradului de sergent major promoţiei noiembrie 2018 – septembrie 2019, precum şi a ordinului inspectorului general privind desemnarea şefului de promoţie şi înscrierea numelui acestuia pe placa de onoare.

În continuare, au fost acordate diplome absolvenţilor cu cele mai bune rezultate la învăţătură – sergent major Flaviana Munteanu, sergent major Irina-Mădălina Oboroceanu, sergent major Magdalena Cocari, şi a luat cuvântul şeful promoţiei, Flaviana Munteanu (media 9,59).

Din rândul oficialităților participante la activitate au rostit alocuțiuni Cătălin Coman – primarul municipiului Fălticeni, și Mirela Adomnicăi – prefectul județului Suceava.

După discursul col. CIAUȘESCU, a urmat defilarea absolvenţilor, în aplauzele asistenţei şi pe ritmurile Muzicii Militare ale Brigăzii 15 Mecanizate „Podul Înalt” Iaşi.

„În această perioadă, am reușit să oferim elevilor o pregătire de înaltă calitate, devotament deplin, pentru a putea face față tuturor provocărilor profesionale cu care se vor confrunta. Din această perspectivă simbolică, promoția noiembrie 2018 – septembrie 2019 va rămâne în memoria școlii ca fiind una specială, de suflet, o generație de tineri entuziaști, determinați, loiali instituției Jandarmeriei Române și cu o nouă viziune asupra societății”, a transmis sergent-major Mădălina Vlădeanu, purtător de cuvânt al Şcolii de Jandarmi Fălticeni..

Marți, 17 septembrie, în cadrul şcolii a avut loc repartiția locurilor celor 346 de absolvenți din această promoţie.

Subofiţerii au fost repartizaţi în unitățile Jandarmeriei Române, în funcţie de media generală de absolvire, urmând a se prezenta la unităţile operative începând cu data de 23 septembrie.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate