• Acasa
  • Iași
  • Centrul de Plasament de la Târgu Frumos a fost închis. Copiii care locuiau acolo s-au mutat în două case noi
Iași Slider Iasi

Centrul de Plasament de la Târgu Frumos a fost închis. Copiii care locuiau acolo s-au mutat în două case noi

Centrul de Plasament de la Târgu Frumos, al doilea centru de plasament ca mărime din țară, a fost închis.

Fundaţia Hope and Homes for Children România (HHC) a asigurat finanţarea nerambursabilă în valoare totală de aproximativ 900.000 euro pentru construcţia și dotarea a patru case de tip familial, cu o capacitate de 12 locuri fiecare. Două dintre acestea au fost date în folosință anul trecut, iar celelalte două ieri, 13 august.

În acest sens, Consiliul Județean și Consiliul Local Târgu Frumos au pus la dispoziție terenurile necesare construirii imobilelor.

Sperăm ca și acești copii să se adapteze la noile condiții de viață foarte repede și ne dorim ca ceea ce li se întâmplă astăzi să fie primul din lungul șir de evenimente fericite din viața lor.
Calitatea vieții și condițiile de cazare, de care adolescenții vor beneficia aici, vor contribui la dezvoltarea lor ulterioară. Colaborarea cu Fundația Hope and Homes for Children este una specială. Prin implicarea acesteia, reușim să oferim alternative viabile pentru creșterea și educarea copiilor din sistemul de protecție, într-un mediu familial complex. Casele pe care le inaugurăm astăzi, Spartanii și Motanul încălțat, sunt ultimele din cele patru care fundația le-a ridicat pentru închiderea centrului de tip rezidențial de la Târgu Frumos” a spus la Președintele Consiliului Județean Iași

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate