Image default
Iași

Centru de Robotică şi Neuroreabilitare, la Iaşi. Proiectul va fi dezbătut în următoarea şedinţă de Consiliu Local

Municipiul Iași va avea un Centru de Robotică și Neuroreabilitare. Proiectul, în valoare de 3.764.419,09 lei, va fi derulat de Spitalul Clinic de Recuperare. Concret, ,,ROBOMOVE – ROBOts dedicated to neuroMOtric Valuable Efficiency” implică înființarea unui centru de robotică și neuroreabilitare pe lângă unitatea medicală menționată.

Finanțarea va fi asigurată prin intermediul Programului Operațional Comun ENI România – Republica Moldova 2014 – 2020. Durata de implementare a proiectului va fi de 24 de luni.

Un proiect de hotărâre privind aprobarea studiului de fezabilitate și a indicatorilor tehnico – economici pentru acest obiectiv va figura pe ordinea de zi a ședinței extraordinare a Consiliului Local de luni, 17 februarie.

Obiectivele proiectului sunt creșterea nivelului de eficiență și îmbunătățirea accesului la serviciile de sănătate în domeniul neurologiei, kinetoterapiei și neurochirurgiei prin construirea și dotarea cu echipamente specifice a Centrului de Robotică și Neuroreabilitare din cadrul Spitalului Clinic de Recuperare din Municipiul Iași, construirea unei clădiri anexe la Blocul I aferent Institutului de Neurologie și Neurochirurgie din Municipiul Chișinău, traininguri speciale pe teme de recuperare neuromotorie (valorificând experiența cadrelor medicale din Iași și Chișinău) și achiziția unor roboti specializați în recuperare neuromotorie, a membrelor inferioare și superioare”, spun reprezentanții Primăriei Municipiului Iași.

Clădirea propusă pentru Centrul de Robotică și Neuroreabilitare urmează să ofere cadrul optim de funcționare pentru Secția de Recuperare Neuromotorie a Spitalului Clinic de Recuperare din Iași cu ajutorul tehnologiilor de ultimă generație din domeniul recuperării neurologice.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate