• Acasa
  • Iași
  • Când ar putea ajunge în România primele doze de vaccin anti-Covid. Declarația Ministrului Sănătății
Iași Slider Iasi

Când ar putea ajunge în România primele doze de vaccin anti-Covid. Declarația Ministrului Sănătății

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a anunțat marți, 27 octombrie, că primele doze din vaccinul anti-Covid vor ajunge în România la sfârșitul lunii decembrie, iar din ianuarie ar urma să înceapă vaccinarea personalului medical.

Avem o primă tranșă care ar trebui să vină la sfârșitul lui decembrie și să începem în ianuarie. Intenția noastră este ca tot personalul medical să fie vaccinat în acea perioadă pentru a putea să avem o linie întâi solidă”, a declarat marți, 27 octombrie, ministrul Sănătății.

Ministrul Nelu Tătaru a precizat că este vorba despre vaccinul contractat de Comisia Europeană.

În ceea ce privește lipsa vaccinului antigripal din farmacii, ministrul Nelu Tătaru spune că ministerul nu se poate implica pe piața privată, dar se vor căuta soluții.

Cu toată ardoarea cu care fiecare ar vrea să își facă un vaccin, putem controla, ca Minister al Sănătății, doar ce avem catografiat, de două ori și jumătate mai mult decât s-a cerut. Rămîne piața liberă, și cei din industri farma o cunosc, în care au o relație separată, în care nu te poți implica ca minister, în condițiile în care fiecare își cunoaște foarte bine și necesarul și vânzările și activitatea. Din promisiunile pe care le aveam anul trecut erau 500.000 doze, dar anul acesta sunt 800.000 de doze, rămâne să vedem ce putem și cum putem așeza ca și pe piața liberă să se găsească aceste vaccinuri.”

 

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate