Image default
Botosani

Campionat Național de Scrabble la Cristești

În acest weekend, județul Botoșani va găzdui Etapa I a Campionatului Național de Scrabble Individual — Tineret.  Competiția este organizată de Federația Română de Scrabble, alături de Clubul Sportiv „Universitatea Cluj” și se va desfășura la Căminul Cultural din comuna Cristești, aflată la 15 km de municipiul reședință de județ.
Turneul va debuta vineri, 30 iulie 2021, începând cu ora 14:30 și se va încheia duminică la ora 13:00, când va avea loc festivitatea de premiere.
Vor participa aproximativ 40 de concurenți care vor fi împărțiți pe 3 categorii: prichindei (8-12 ani), cadeți (12-16 ani) și juniori (peste 16 ani).
Aceștia vor susține 4 probe (duplicat clasic, duplicat competitiv, compunere și libere).
Etapa națională este organizată la Botoșani începând cu anul 2010, însă anul trecut, din cauza condițiilor epidemiologice, competiția nu a mai avut loc.
Învățătorul Vasile Mihalache, unul dintre organizatori, legitimat la Universitatea Cluj, spune că locația a fost aleasă tocmai pentru că 21 dintre copii, adică jumătate dintre participanți, sunt din satul Oneaga, comuna Cristești.

Sâmbătă între orele 13:00 și 20:00, concurenții vor vizita satul Ipotești și Parcul Regional de Agrement Cornișa.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate