Image default
Suceava

Campania de vaccinare gratuită anti – coronavirus continuă în județul Suceava

Campania de vaccinare gratuită anti – coronavirus se desfășoară în 7 spitale din județul Suceava.

Este vorba despre unitățile medicale din Suceava, Rădăuți, Fălticeni, Câmpulung Moldovenesc, Vatra Dornei, Gura Humorului și Siret.

În faza a doua de vaccinare sunt prinse 30 de centre – majoritatea în săli de sport și cămine culturale – din localitățile amintite, plus Vicovu de Sus, Dolhasca, Broșteni, Salcea, Arbore, Udești, Șcheia, Cornu Luncii și Marginea.

Autoritățile sanitare vor mai operaționaliza două caravane mobile, pentru persoanele aflate în centre rezidențiale și medico-sociale, nedeplasabile sau aflate în zone izolate.

2.778 de persoane s-au vaccinat în România de la debutul campaniei, 712 dintre acestea fiind imunizate în ultimele 24 de ore, potrivit datelor transmite de Institutul Național de Sănătate Publică prin aplicația Registrul Electronic Național al Vaccinărilor (RENV). Dintre acestea, 7 persoane au înregistrat reacții considerate ”comune și minore”, potrivit Comitetului Național de coordonare a activităților privind vaccinarea împotriva COVID-19.

Iată situația integrală a campaniei de vaccinare:

– Număr total de persoane vaccinate împotriva COVID-19 cu vaccinul Pfizer BioNTech (începând cu data de 27 decembrie 2020) – 2.778.

– Număr de reacții adverse înregistrate la nivelul centrelor de vaccinare (începând din 27 decembrie 2020): 7 reacții comune și minore, dintre care:

2 reacții locale cu durere la locul injectării;
5 reacții generale: 2 febrile, 3 alergice de tip urticarie.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate