Image default
Iași

Biroul electoral pentru Diaspora a definitivat candidaturile a opt partide şi doi candidaţi independenţi la alegerile parlamentare

Biroul electoral pentru cetăţenii români cu domiciliul sau reşedinţa în afara ţării a definitivat candidaturile pentru alegerile parlamentare în Diaspora din partea a opt partide politice şi doi independenţi.

Biroul electoral de circumscripţie nr. 43 a constatat râmânerea definitivă a 76 de candidaturi la alegerile parlamentare din 6 decembrie în Diaspora, printre care sunt şi doi candidaţi independenţi  Ştefan Voloşeniuc şi Constantin Darius Radu.

Prin urmare, pe lângă cei doi candidaţi indepedenţi, au fost definitivate candidaturi din partea următoarelor partide: PNL, Alianţa USR-PLUS, Pro România, PMP, PSD, UDMR, Partidul Ecologist Român şi Alianţa pentru Unirea Românilor (AUR).

Alegerile în Diaspora se vor desfăşura pe 5 şi 6 decembrie.

Termenul final la care românii din afară ţării pot opta pentru votul prin corespondenţă este 21 octombrie, a anunţat ministrul Afacerilor Externe Bogdan Aurescu.

Până la ora transmiterii acestei ştiri, un număr de 28.084 s-au înscris pe site-ul votstrainatate.ro, iar 3.939 au optat pentru votul la urne.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate