Image default
Iași

Bărbat depistat în timp ce încerca să intre ilegal în România

În data de 14 iulie a.c., în jurul orei 11.30, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi – I.T.P.F. Iaşi, pe timpul executării atribuţiilor specifice în zona de responsabilitate, au depistat şi reţinut, în dreptul podului de peste râul Prut, pe teritoriul României, un bărbat care nu-şi justifica prezenţa în zonă. Acesta avea hainele ude, emana o puternică halenă alcoolică şi nu avea documente de identitate asupra sa, fapt pentru care a fost condus la sediul Punctului de Trecere a Frontierei Galaţi – rutier în vederea stabilirii identităţii.

În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii de frontieră au stabilit că acesta este cetăţean din R. Moldova, se numeşte B.I. şi are 43 de ani.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a vrut să vadă dacă poate înota de pe un mal pe altul al râului Prut.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de intrarea în ţară prin trecerea frauduloasă a frontierei de stat.

În baza acordului de readmisie încheiat între C.E. şi R.Moldova, bărbatul a fost predat autorităţilor de frontieră ale statului vecin pentru continuarea cercetărilor.

Documente cu însemnele autorităţilor poloneze, false descoperite la controlul de frontieră
Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Oancea au depistat la controlul de frontieră o carte de identitate şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din Polonia, false.

La sfârşitul săptămânii trecute, în Punctul de Trecere a Frontierei Oancea – I.T.P.F. Iaşi, s-a prezentat la controlul de frontieră, ca pasager într-un autoturism marca Seat, cetăţeanul din R. Moldova, P.S., în vârstă de 27 de ani.

Persoana în cauză a prezentat la control o carte de identitate cu însemnele autorităţilor poloneze, care avea imprimată fotografia acestuia.

În baza analizei de risc pe linia migraţiei ilegale, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra bagajelor lui P.S., ocazie cu care a fost descoperit şi un permis de conducere cu însemnele autorităţilor poloneze, care avea imprimată fotografia bărbatului.

Având suspiciuni cu privire la autenticitatea documentelor în cauză, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare şi au constatat că acestea nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unora autentice, fiind false.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că a procurat cartea de identitate şi permisul de conducere de la un cetăţean rus, în schimbul sumei de 700 de euro, cu intenţia de a le folosi pe teritoriul Germaniei pentru a obţine mai uşor un loc de muncă.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de uz de fals şi tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate