Image default
Iași

Bani de la Guvern pentru reparații la Institutul de Boli Cardiovasculare Iași

Institutul de Chirurgie Cardiovasculară din Iaşi primeşte bani pentru continuarea lucrărilor de raparare şi modernizare a spaţiilor distruse de incendiul izbucnit în luna aprilie 2018. Anunţul a fost făcut de preşedintele PNL Iaşi, deputatul Costel Alexe, care a postat pe pagina sa de socializare o fotocopie a unei hotărâri de guvern în acest sens.

 Din informaţiile pe care le deţin, pe 28 noiembrie, chiar în ziua aniversării a 101 ani de la Unirea Bucovinei cu ţara, în această zi istorică s-a adoptat o hotărâre de guvern cu numărul 825 care aprobă bugetul pentru repararea Institutului de Boli Cardiovasculare de la Iaşi. Hotărârea probabil va fi publicată în următorul Monitor Oficial. Sper că lucrurile vor merge mai repede şi mai bine. Noi am folosit deja banii pe care i-am avut, 17% din bugetul necesar, pentru reparaţii la etajul 4 şi 5. Sigur, mai avem nevoie ca aceste spaţii să fie dotate şi puse în funcţiune inclusiv cu reţea de curent electric, aer condiţionat, fluide medicale. Restul lucrărilor sunt licitate. Aşteptăm să putem da ordinul de continuare a lucrărilor. Estimăm că acestea vor fi gata în 18 luni. Pe parcurs vom achiziţiona şi aparatura necesară pentru funcţionarea institutului. La momentul actual funcţionăm cu o singură sală de operaţii, sala hibridăşi cinci saloane. Anul trecut am efectuat 520 de intervenţii chrurgicale, anul acesta au fost circa 500 de operaţi, ceea ce înseamnă jumătate din numărul de intervenţii pe care îl efectuam înainte de incendiu”

Se estimează că lucrările vor fi gata în 18 luni. Pe parcurs va fi achiziţionată şi aparatura necesară pentru funcţionarea institutului. La momentul actual acesta funcționează cu o singură sală de operaţii, sala hibridă, şi cinci saloane. Anul trecut au fost efectuate 520 de intervenţii chrurgicale, anul acesta au fost circa 500 de operaţi, ceea ce înseamnă jumătate din numărul de intervenţii care se efectuau înainte de incendiu. 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate