• Acasa
  • Iași
  • Autostrada Nordului a fost aprobată de Parlament
Iași Slider Iasi

Autostrada Nordului a fost aprobată de Parlament

Camera Deputaților a adoptat, marți, proiectul de Lege pentru aprobarea obiectivului de investiţii „Autostrada Nordului”. Cu 211 de voturi pentru proiect şi o abținere s-a aprobat executarea obiectivului de investiţii Autostrada Vama Oar – Satu Mare – Baia Mare – Dej – Bistriţa – Vatra Dornei – Suceava, denumită Autostrada Nordului.

„Acest obiectiv se finanţează de la bugetul de stat, prin bugetul Ministerului Transporturilor, în limita sumelor aprobate anual cu această destinaţie, din credite externe şi din fonduri europene. Termenul de execuţie al obiectivului este de 4 ani de la data intrării în vigoare a acestei legi. Prevederile legii intră în vigoare la data de 1 ianuarie 2021”, se arată în iniţiativa legislativă.

Proiectul a fost adoptat tacit de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. Proiectul merge la promulgare la președintele Klaus Iohannis.

Drumul de mare viteză Baia Mare – Suceava este împărțit în trei secțiuni: lot 1 Baia Mare – Bistrița (care trece și prin Dej), lot 2 Bistrița – Vatra Dornei și lot 3 Vatra Dornei – Suceava. Ofertele pot fi depuse pentru unul, două sau pentru toate cele trei loturi. Valoarea licitației, conform anunțului de achiziție, va fi cuprinsă între 53,5 și 63,2 milioane de lei.

Licitația pentru elaborarea studiului de fezabilitate a Autostrăzii Nordului a fost lansată în 2019 de către Compania Naționala de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) în Sistemul Electronic de Achiziții Publice (SICAP).

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate