Image default
Rădăuți Suceava

Autorităţile sucevene cer soluții urgente de regularizare a pârâului Ruda, în zona Dornești

Astăzi, 23iunie 2020, în baza Ordinului prefectului județului Suceava, s-a constituit o comisie coordonată de subprefectul județului, Daniel Prorociuc, pentru deplasarea în localitatea Dornești, pentru a verifica situația malurilor pe pârâul Ruda.

Alături de el a fost un reprezentant din partea Inspectoratului pentru Situații de Urgență, Lt. Col. Mihai Constantin Parasca, un reprezentant din partea Serviciului de Gospodărire a Apelor , inginer Ioan Ungureanu, primarul Gheorghe Luță și viceprimarul Constantin Luchian.

Anterior vizitei în teren, a avut loc o discuție tehnică la sediul primăriei din Dornești la care au mai participat și vicepreședintele Consiliului Județean Suceava, Viorel Seredenciuc, Răzvan Grigore Dănilă, director general Administrația Bazinală de Apă Siret și Florea Vlad, director tehnic in cadrul A.B.A. Siret.

S-a discutat despre planificarea etapei a doua din Regularizarea cursului pârâului Ruda, pe o porțiune de aproximativ 500-600 de metri între podul rutier si podul C.F.R. De asemnea s-a stabilit ca în perioada imediat următoare, reprezentanții S.G.A. Suceva să intervină pentru decolmatarea pe segment, respectiv îndepărtarea vegetației din zonă.

Şi președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur, a anunţat că, împreună cu primarul comunei Dornești, Gheorghe Luță, s-au întâlnit astăzi cu reprezentanții Administrației Bazinale de Apă A.B.A. Siret.

Gheorghe Flutur a solicitat imperativ găsirea de soluții pentru regularizarea de urgență a pârâului Ruda care a creat mari probleme la inundațiile din 2008 și 2010.

Atunci au fost afectate peste 300 de locuințe, fiind nevoie să fie reconstruite 80 dintre ele. Situația devine îngrijorătoare de fiecare dată când au loc precipitații însemnate în zonă.

Gheorghe Flutur și-a exprimat încă o dată indignarea pentru că, din 2012, nu s-a făcut nicio lucrare pe Râul Suceava și afluenți.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate