Slider Botosani Suceava

Autobuzele electrice vor aduce preţuri mai mici la biletele de călătorie

Primarul municipiului Suceava, ION LUNGU, speră ca – după aducerea celor 55 de autobuze electrice pe fonduri europene și guvernamentale – prețul biletului la cursele TPL să revină la 2 lei, iar toți pensionarii să beneficieze de călătorii gratuite.

El a declarat că, de asemenea, salariații unității vor putea beneficia de plata restanțelor și chiar de majorarea lefurilor.

Asta deoarece – spune LUNGU – costurile cu energia electrică pentru autobuze sunt de 7 ori mai mici decât cele cu motorina.

 

Primarul Sucevei, Ion Lungu, şi directorul general al Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Vasile Asandei, au semnat, în această săptămână, contractul de finanţare a proiectului “Sistem integrat de transport public ecologic in municipiul Suceava”.

Proiectul prevede achiziţionarea a 35 de autobuze electrice, realizarea unei autobaze, reabilitarea şi modernizarea staţiilor existente de îmbarcare-debarcare a călătorilor, înfiinţarea unui centru de supraveghere video, recum şi reabilitarea străzii Vasile Pîrvan din Burdujeni-sat, la capătul căreia va funcţiona Divizia electrică a societăţii Transport Public Local.

Valoarea totală a proiectului este 116.189.650,93 lei (aprox. 25 milioane euro), din care contribuția municipiului Suceava este de 2% – echivalentul a 2.071.698,50 lei.

Durata de implementare, conform contractului de finanțare, este de 30 de luni.

Alte 15 autobuze electrice vor fi licitate la Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, pe data 29 iulie 2019.

“După realizarea acestui proiect, vom avea în Municipiul Suceava o societate de transport performantă, un sistem de transport public civilizat cu prețuri suportabile pentru cetățeni! Doamne ajută!”, a transmis primarul Lungu.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate