Image default
Iași

AUDIO. Propunere în Consiliul Local Iași: Mărirea prețurilor parcărilor din zona centrală a Iașului

Consilierul local Ciprian Bostan a propus astăzi, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Iași, mărirea prețurilor parcărilor din zona centrală a Iașului. Într-o interpelare din startul ședinței, consilierul a explicat faptul că multe parcări sunt ocupate abuziv în zona centrală a municipiului, tocmai din cauza faptului că prețurile sunt ”modice”, fiind printre cele mai mici prețuri din țară. De asemenea, acesta a propus ca prețurile să fie diferite, în funcție de zonă – în centru, de trei, patru ori mai mari decât cele de la marginea orașului.

”Evident este faptul că mai ales pe Socola, acolo unde nu încasam nimic, orice încasare înseamnă plus, pe Vasile Conta la fel. Există în continuare fraudarea autorității locale de către diverși cetățeni care nu plătesc în întregime tichetul de parcare. De aceea, am emis ieri o adresă către Serviciul Parcări, prin care vreau să știu persoanele care se ocupă de verificări și ritmul acestora. Legat de costuri, într-adevăr, Iașul este orașul cu cele mai mici costuri din zona centrală. Propunerile au venit din partea societății civile, să creștem tarifele de parcare pe zona centrală, pentru a descuraja utilizarea lor abuzivă, fiind tariful mic. Vom lua în calcul începând cu anul viitor, pentru că acum nu mai avem timp, din cauza legii”, este răspunsul primarului Mihai Chirica.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate