• Acasa
  • Iași
  • AUDIO | Primul deces din cauza Omicron în România s-a înregistrat la Iași
Iași Slider Iasi

AUDIO | Primul deces din cauza Omicron în România s-a înregistrat la Iași

Primul deces la o persoană infectată cu varianta Omicron în România a fost înregistrat marţi, 18 ianurie, la Spitalul de Boli Infecţioase Iaşi.

Este vorba despre o femeie de 75 de ani, nevaccinată, cu comorbidităţi importante, potrivit medicilor care au tratat-o. Ea a ajuns în stare gravă la spital, în urmă cu 10 zile. La câteva zile de la internare, pacienta a fost transferată pe ATI, unde a murit în cursul zilei de marţi, 18 ianuarie.

Managerul Spitalului de Boli Infecţioase, dr. Florin Roşu, a explicat că starea de sănătate a femeii s-a degradat constant de la internare, iar medicii de la terapie intensivă nu au mai putut-o salva.

 

Laboratorul de Biologie Moleculară din cadrul Spitalului de Boli Infecţioase „Sfânta Parascheva” din Iași analizează tot mai multe probe luate de la pacienţi pozitivi COVID-19 din județele Moldovei. Zilnic aici se prelucrează câte 300 de probe. 90% dintre acestea prezintă suspiciune înaltă de Omicron și sunt trimise pentru secvențiere către Institutul „Matei Balș” din Bucureşti.

Vă recomandăm să citiți și:

AUDIO | Bariera de acces dintr-un complex comercial din Iași s-a prăbușit peste doi adolescenți și un adult

Cel mai mic copil adus pe lume la Maternitatea „Elena Doamna” din Iași, de doar 800 de grame

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate