• Acasa
  • Botosani
  • AUDIO/ Porcii mistreți din fondul de vânătoare infectat cu pestă porcină africană vor fi eliminați!
Botosani Slider Botosani

AUDIO/ Porcii mistreți din fondul de vânătoare infectat cu pestă porcină africană vor fi eliminați!

Autoritățile sanitar veterinare din județul Botoșani au cerut vânarea unui număr cât mai mare a porcilor mistreți din fondul de vânătoare în care a fost localizat focarul de pestă porcină africană. Minodora Vasiliu, directorul DSVSA Btoșani:

Suspiciunea, confirmată de analizele de laborator de la Suceava, a apărut la un mistreț mort în pădurea din comuna Hănești, pe fondul de vânătoare administrat de omul de afaceri Dumitru Solomonescu. Aici s-ar afla aproximativ 90 de mistreți.

În total sunt afectate 11 fonduri cinegetice și 12 unități administrativ – teritoriale. 5 comune sunt din zona infectată, care se întinde pe o rază de 8 km. Este vorba despre comunele: Hănești, Vlăsinești, Dângeni, Ungureni și Săveni, 11 localități.

Alte 7 comune sunt în zonele de supraveghere, respectiv zona de tampon de 5 kilometri în exteriorul celei afectate: Știubieni, Avrămeni, Manoleasa, Mihălășeni, Dobârceni, Trușești si Gorbănești.

Până acum pesta porcină africană s-a pus în evidență în patru zone din județul Botoșani, cea de la Hănești fiind chiar în centrul județului.

Până acum au fost împușcați  530 de porci mistreți din fondurile de vânătoare de pe raza județului Botoșani.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate