Image default
Botosani

AUDIO/Mihaela Huncă, deputat Pro România: „Solicit Ministerului Sănătății dotarea spitalelor cu echipamente de protecţie pentru întreg personalul medical”

Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, a solicitat ministrului sănătății să sprijine cadrele medicale în lupta lor cu noul coronavirus.

„Medicii, singurul nostru sprijin în lupta cu noul coronavirus, cei în care ne punem speranţa să ieşim cu bine din această epidemie, în loc să fie printre cei mai protejaţi, îşi pun în pericol vieţile zi de zi. În spitale nu sunt suficiente echipamente de protecţie, iar cele existente nu sunt eficiente.

Am solicitat Ministerului Sănătăţii dotarea spitalelor cu echipamente de protecţie pentru întreg personalul medical, cu atât mai mult pentru cel care tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus. Ministrul Sănătăţii este cadru medical şi, în mod normal, ar trebui să fie la curent cu realitatea din spitalele din ţară. Colegii domnului ministru, medicii, asistentele şi infirmierele spun că îşi riscă vieţile: în spitale nu sunt suficiente echipamente de protecţie, iar cele existente nu sunt eficiente, susţine deputatul Mihaela Huncă.
Deja suntem, din păcate, pe un loc fruntaş în lume în ceea ce priveşte numărul cadrelor medicale infectate. Gândiţi-vă că medicii sunt mai expuşi, în mod repetat. În Italia şi alte state unde existau echipamente adecvate de protecţie, nu câteva perechi de mănuşi şi o mască, s-a infectat 10-20 la sută din personalul medical. Să ne aşteptăm în aceste condiţii ca spitalele să rămână fară o mare parte din personalul medical în plină pandemie de COVID 19?
Aştept ca Ministerul Sănătăţii să răspundă solicitării mele şi să comunice când şi ce măsuri se vor lua pentru dotarea spitalelor cu echipamente de protecţie pentru întreg personalul medical, cu atât mai mult cel care tratează pacienţii infectaţi cu noul coronavirus.” spune deputatul Mihaela Huncă. 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate