• Acasa
  • Botosani
  • AUDIO | Începe procedura de autorizare provizorie a Filialei Botoșani a UAIC Iași
Botosani

AUDIO | Începe procedura de autorizare provizorie a Filialei Botoșani a UAIC Iași

Rectorul Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”, Tudorel Toader, a anunțat vineri la Botoșani că începe demersurile pentru extinderea Universității cu o filială la Botoșani.

Decizia a fost luată la cererea autorităților locale și după mai multe consultări și are ca motiv adresabilitatea foarte mare a tinerilor din Botoșani la Universitatea ieșeană. În prezent peste 2.000 de studenți înmatriculați la Iași au domiciliul în Botoșani.

Tudorel Toader a anunţat că documentația în vederea obținerii autorizației provizorii va fi depusă la Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS)  după data de 1 decembrie, ulterior fiind necesară o hotărâre de guvern.

Primul concurs de admitere ar urma să fie organizat în vara anului 2021.

Tinerii vor putea să urmeze una din cele 6 facultăți la filiala botoşăneană a Universităţii „Alexandru Ioan Cuza”: Economie și Administrarea Afacerilor, Informatică, Drept, Psihologie, Litere și Filosofie.

Cursurile vor fi organizate la Colegiul Naţional „AT Laurian”.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate