• Acasa
  • Botosani
  • AUDIO | FOTO | Polițiștii își cer drepturile în stradă
Botosani Slider Botosani

AUDIO | FOTO | Polițiștii își cer drepturile în stradă

Aproximativ 20 de reprezentanți ai polițiștilor, polițiștilor de frontieră și angajaților din sistemul penitenciar, au protestat, astăzi, timp de o oră, în fața Palatului Administrativ, nemulțumiți de neaplicarea prevederii Legii 153 privind salarizarea unitară în instituțiile statului, dar și de alte probleme din sistem legate de deficitul grav de personal, suprasolicitarea la locul de muncă, condițiile improprii de muncă, uniforma neadecvată exercitării atribuțiilor de serviciu pentru cei din neoperativ, dar și acordarea diferențiată a unor sporuri pentru polițiștii care desfășoară aceeași muncă.

La acțiunea din Piața Revoluției au fost aduse inclusiv caricaturi care ironizează modul de guvernare din România. Acțiunea a fost organizată de Sindicatul Polițiștilor și Personalului Contractual din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean, Sindicatul Polițiștilor din România „Diamantul”, Sindicatul Național al Polițiștilor și Personalului Contractual – organizația Botoșani, Sindicatul Național al Polițiștilor de Frontieră – filiala Botoșani și Sindicatul Național al Polițiștilor de Penitenciare – Filiala Botoșani.

Reprezentantul Guvernului în teritoriu i-a asigurat însă pe sindicaliști că va întreprinde toate demersurile necesare privind transmiterea, în vederea soluționării, a tuturor revendicărilor către miniștrii de resort. Săptămâna viitoare va fi organizată și o ședință a Comisiei de Dialog Social.

Având în vedere decizia d-lui prefect de a  forma o comisie de dialog social privind salarizarea polițiștilor în cursul săptămânii viitoare, considerăm un început privind reluarea dialogului social, precum și pentru rezolvarea revendicărilor pe care ni le-am exprimat astăzi cu ocazia protestului.

Pentru acest fapt organizația noastră nu va mai participa la protestul de mâine.” a declarat Bogdan Tudosă, liderul organizației județene a Sindicatului „Diamantul” din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate