Image default
Botosani

AUDIO | FOTO | Împăduriri la Mănăstirea Agafton, pentru salvarea chiliilor – monumente istorice

Angajații Consiliului Județean Botoșani au marcat, sâmbătă, Luna Plantării Arborilor, printr-o acțiune de plantare de arbori la Agafton. Inițiativa aparține președintelui Doina Federovici și are la bază o solicitare a maicilor care viețuiesc la Mănăstirea Agafton.

La acțiune au participat zeci de voluntari, dar  și reprezentanți ai Comisariatului Județean al Gărzii de Mediu, Gărzii  Forestiere și Consiliului Județean al Elevilor.

Vicepreședintele Dorin Birta a ținut să le mulțumească celor prezenți la acțiune, felicitându-i totodată pentru faptul că au terminat de plantat mai repede decât  era estimat. „Avem colegi harnici în Consiliul Județean și acest lucru se vede. Și ajutorul și logistica pusă la dispoziție de angajații Direcției Silvice și ceilalți parteneri nu au fost de neglijat, motiv pentru care le mulțumim. Am făcut cu toții o faptă bună și așteptăm să se prindă puieții. Nu am emoții în acest sens”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean.

Cristina Kasyap, comisar șef Garda de Mediu Botoșani:

 

În cadrul acțiunii „Botoșaniul prinde rădăcini”, pe versantul de la Mănăstirea Agafton au fost plantați 300 de puieți de: pin silvestru, mesteacăn, nuc, paltin de munte, cireși și castani.

Arborii vor prinde rădăcini și vor stabiliza versantul din apropierea Mănăstirii Agafton și astfel și chiliile maicilor, monumente istorice afectate de timp și amenițate de alunecările de teren, vor fi în siguranță.

Ing. Marius Havriș, dir. Direcția Silvică Botoșani:

Mănăstirea Agafton a fost unul dintre principalele locuri de inspiraţie a poetului Mihai Eminescu.

Aici, marele poet român a scris şi trei dintre cele mai cunoscute poezii ale sale, ”Fiind băiet, păduri cutreieram”, ”Călin (file din poveste)” şi ”Mai am un singur dor”.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate