• Acasa
  • Botosani
  • AUDIO/FOTO/Ghidul oportunităților de carieră din Județul Botoșani
Botosani Slider Botosani

AUDIO/FOTO/Ghidul oportunităților de carieră din Județul Botoșani

Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani a lansat,  joi, ”Ghidul oportunităților de carieră din Județul Botoșani”.

La eveniment au participat elevi din clasele a XI-a și a X-a de la Colegiul Național A.T. Laurian, care au colaborat cu specialiștii Camerei de Comerț pentru realizarea acestui ghid.

Laurienii au fost operatori de interviu, aplicând, în cadrul proiectului, câteva sute de chestionare antreprenorilor din Botoșani, aflând astfel informații despre necesarul de forță de muncă, despre așteptările angajatorilor din mediul economic botoșănean și solicitările acestora către sistemul educațional.

Datele au fost centralizate de Paul Ivan, coordonatorul de proiect și echipa sa de la Camera de Comerț, astfel încât ghidul final a fost printat și este la dispoziția oricărui absolvent aflat în căutarea unei oportunități de carieră.

„Ghidul Oportunităților de Carieră din Județul Botoșani”a fost elaborat în cadrul proiectului „Cariera mea în Botoșani”, finanțat de Consiliul Județean Botoșani, bazându-se pe datele colectate din teren de operatorii de interviu de la minim 100 de entități angajatoare, precum și pe un focus grup la care au participat reprezentanți ai mediului de afaceri botoșănean.

Acesta  și-a propus să identifice și să prezinte oportunitățile de angajare existente la nivelul județului Botoșani, cuprinzând și o serie de informații și sfaturi utile persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă dar și o prognoză a domeniilor de interes pentru angajatori și angajați în perspectiva anului 2020.

La lansare au fost prezenți și reprezentanți ai principalilor parteneri de pe piața muncii: inspectorul școlar Romică Vărvăruc, directorul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă, Teodor Dimitriu, Iacob Loredana, consilier în cadrul Direcției Dezvoltare și Promovare a Consiliului Județean ce a reprezentat finanțatorul proiectului, dar și reprezentanți ai mediului de afaceri.

Paul Ivan a arătat că antreprenorii botoșănenii pun un mare accent pe spiritul de echipă al angajaților lor, în timp ce instituțiilor de învățământ li se cere revizuirea programei pentru a corespunde nevoilor din economie, facilitarea relațiilor dintre absolvenți și companii, dar  și mai multă practică în programă.

Ghidul va fi postat și on-line, pentru a putea fi accesat de orice tânăr interesat.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate