Image default
Iași Slider Iasi

AUDIO EXCLUSIV. Mihai Chirica: ”Nu sunt prea puține parcări în oraș!” Exemple din Germania pentru traficul ieșean

Prezent în emisiunea Față în Față cu Andrei Giurgia, de la Viva FM, primarul Iașului, Mihai Chirica, a făcut câteva anunțuri în legătură cu schimbări importante din traficul ieșean, dar și o declarație surprinzătoare pentru mulți. Referitor la parcările din oraș, edilul a declarat că nu crede că sunt prea puține parcări, ci prea multe mașini, care sufocă orașul.

”E cel mai amplu proiect de modernizare a spațiilor verzi din istoria orașului. Concluzia după 3 ani de guvernare este următoarea: nu este adevărat că sunt prea puține locuri de parcare! Adevărul este că sunt prea multe mașini. Trecând prin fiecare cartier, mi-am dat seama că nici dacă demolăm blocurile nu ne ajung locurile de parcare, deci e un adevăr care devine strigător la cer. Am fost să văd câteva orașe din Nordul Germaniei. Pe toții primarii i-am întrebat același lucru. La Essen au un parc de mașini de vreo 300000 de mașini la 550000 de locuitori. Domnul primar de acolo a spus că parchează mașinile unde pot, dar și-au îndreptat foarte mult atenția spre transportul public. <<Nu mai vreau să măcelărim spațiile verzi, e imposibil de ținut pasul cu parcul auto, motiv pentru care și-au îndreptat atenția spre transportul public>>, ceea ce vom face și noi. <<O să vadă că dacă azi caută parcare o oră, mâine caută două ore, apoi o să vină la transportul public, pentru că altă variantă nu are>>”, a declarat Mihai Chirica.

Primarul municipiului Iași a făcut referiri și la pistele de biciclete și cum crede că s-ar putea traficul în funcție de mărimea vehiculelor. ”Am văzut un lucru interesant în Dusseldorf. Pista de biciclete este pe stradă, nu pe trotuar. Nu trebuie să apară copii cu dinții scoși pe trotuar. Am mai văzut un exemplu foarte frumos: bandă rezervată pentru mijloacele de transport, autobuze, niciodată tramvai, pe care circulă taxiurile și bicicletele, dar ordinea de prioritate o au de la mic la mare: biciclete, mopede, taxi, autobuz. Nu trebuie să inventăm apa caldă, luăm exemple și le implementăm și la noi.”

 

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Lasa comentariu

*Prin utilizarea acestui formular sunteți de acord cu stocarea și manipularea datelor dvs. pe acest site web.

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate