Botosani

AUDIO | Drumul strategic are constructor!

Lucrările la drumul strategic au fost adjudecate  pentru o valoare de 395,5 milioane de lei. Licitația a fost organizată pe trei loturi, toate fiind câștigate de o asociere condusă de SC Conrec SA și din care mai fac parte o firmă din Timișoara și una din Spania.
Lucrările ar urma să se întindă pe perioada a 24 de luni, din momentul semnării contractului, lucru care ar urma să aibă loc după expirarea perioadei de depunere a contestațiilor. Președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici:

Primul lot al drumului strategic are o lungime de 29,2 kilometri și se întinde de la Șipote (jud. Iași) – limita de județ – Rediu – Răuseni – Călărași, la care se adaugă distanța de aproape 10 kilometri dintre Dângeni și Mihălășeni.

Lotul doi este cel mai lung, 51 de kilometri și cuprinde axul central al drumului strategic, Răuseni – Todireni – Albești – Trușești – Dângeni – Hănești.

Lotul trei, cel mai scurt, măsoară 25,8 kilometri, va începe din DN 29D și va avea traseul Blândești – Cerchejeni – Sulița – Cheleș – Lunca – Cernești – Todireni.

Autoritățile lucrează la documentația pentru un alt proiect privind „Modernizarea infrastructurii rutiere de drum judeţean DJ 282 dintre localităţile: Hănești, Vlăsinești, Săveni, Drăgușeni, Coțușca, Rădăuți Prut cu conectivitate directă la Vama transnațională Rădăuți-Prut cu Republica Moldova”.

Este vorba despre modernizarea a 43 de kilometri de drum județean care vor uni Vama Rădăuți Prut cu drumul strategic aflat acum în licitație și care se termină la Șipote, județul Iași. Astfel, Nordul și sudul județului vor fi legate de o rețea rutieră pe care se va putea circula în condiții decente.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate