Image default
Botosani

AUDIO | Deputatul Pro România, Mihaela Huncă, solicită testarea în masă a populației

Candidatul Pro România Botoșani, prof. Mihaela Huncă, la Camera Deputaților, anunță că formațiunea politică pe care o reprezintă a solicitat guvernanților mărirea capacității de testare a populației din întreaga țară.

„Nu v-ați întrebat de ce de câteva luni, capacitatea de testare din țara noastră nu crește? Se fac aceleași aproximativ 30 de mii de teste care mențin și perpetuează o situație care ascunde incompetența guvernului. Nu se testează profesori, astfel încât școlile să poată funcționa, nu se testează populația activă în domenii care ar putea funcționa, ca Horeca de exemplu.
PRO România a susținut de luni bune ca românii să fie testați, astfel încât să fie izolate focarele, iar viața noastră, a tuturor să meargă mai departe. PRO România propune în programul ieșirii din criză testarea națională care să ducă astfel la deschiderea orașelor, a școlilor, HoReCa și piețe.
PROmisiunea noastră este un pachet aplicabil din prima zi de guvernare care să vină în sprijinul românilor și companiilor românești.”a declarat prof. Mihaela Huncă.
În opinia Por România,  testarea masivă s-ar fi putut face în contextul actual, când unitățile de învățământ sunt închise și activitatea ar fi putut continua, exact cum se întâmplă și în alte țări. O altă măsură propusă de reprezentanții Pro România vizează redeschiderea școlilor și săptămânal să existe un program de testare atât în rândul elevilor cât și al cadrelor didactice și al personalului nedidactic.
„Unii spun da, noi nu trăim în Asia, Asia este un exemplu de bună practică, pentru că acolo au putut stopa epidemia prin testarea în masă. Dar avem un exemplu mult mai aproape, Slovacia care nu este foarte departe de noi și care a putut să stopeze epidemia prin testarea în masă. Noi și programul pe care îl propunem, programul de măsuri imediate de ieșire din criză, este și acest proiect de testare în masă în regim gratuit”, a mai precizat deputatul Mihaela Huncă.

ARTICOLE ASEMANĂTOARE

Acest site foloseşte cookies. Navigând în continuare vă exprimaţi acordul asupra folosirii cookie-urilor Accept Nu accept

Politica de confidentialitate